Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Japonya’nın Önde Gelen Havayolu Bitcoin’i Kabul Etmeyi Düşünüyor

Japonya’nın önde gelen düşük maliyetli havayolu Peach Aviation, bitcoin şeklinde ödeme sistemi kurmak adına çalışmalar yapıyor. Son zamanlarda şirket, Japonya’nın önemli bir kripto para borsasının hacklenmesinden sonra Bitcoin stratejisini tekrardan gözden geçiriyor. Peach Aviation, ve onun bitcoin alım partneri bu durum hakkındaki konumunu belli etti.

Peach’in Bitcoin’i Kabul Etme Planları

Peach Aviation son zamanlarda uçak biletleri alımında bitcoini kabul etme planları olduğunu açıkladı. Bu da büyük bir Japonya bitcoin borsası olan Coincheck‘in hacklenmesinden – 58 milyar yen değerinde NEM çalınmıştı- sonra, Peach’in bitcoini kabul etme planlarını durduracak olduğu söylentilerinden sonra geldi.

Günde 90’dan fazla uçuş gerçekleştirip, 12 iç ve 13 dış hatlar rotasında yön izleyen Peach Aviation, günde 13.000‘den fazla yolcusu olduğunu söylüyor.

Şirket ilk olarak Mayıs ayında Bitcoin’i Japon bir borsa olan Bitpoint Japan ile işbirliği yaptıktan sonra kabul edeceğini açıklamıştı. Buna ek olarak Peach,  yerel idari organlar ve şirketlerle iş ortaklığı yaparak Bitcoin ödeme sistemini genişletmeyi planlıyor. Peach ve Bitpoint şirketleri, havaalanlarında Bitcoin ATM’leri kurmak, hediyelik eşya dükkanları ve restaurantlarda Bitcoin’i geçerli kılmak gibi yenilikler yapmayı da düşünüyorlar.

“İki şirket de 2017’nin sonbaharında bu hizmeti vermeye başlamayı düşünüyor, ve çeşitli yasa ve düzenlemeleri de göz önünde bulundurarak aşamalı bir şekilde çeşitli ayarlamalar yapacaklar.” diye Mayıs ayında bir duyuru yapmışlardı. Ancak Aralık ayında, Peach bitcoinle ilgili planlarını bir mali sene daha erteleyeceğini, bunun da 2018’in Mart ayına tekabül ettiğini açıkladı.

Peach’ın Planı Sadece Gecikti

Peach’in sözcüsü Nikkei‘ye: “Hizmete başlama zamanını tekrardan gözden geçiriyoruz.” diyerek bu hizmetin ertelendiğini onayladı. Bu gecikmenin sebebini de Bitcoin’in 2017’nin son aylarından beri dalgalanmalarının yoğun bir şekilde olması olarak açıkladı. Şirketin bu hizmeti vermeye başlamak istediğini, fakat piyasanın durulmasını beklediğini not etti. Aynı zamanda Peach, Bitcoin ödeme sistemi planlarının iptal olması söylentilerini de yalanladı. Sözcü: “Aslında ödeme sisteminin nasıl olacağını düzenliyordum.” dedi.

Bitpoint Japan daha sonra durumu açıklayacak bir şekilde kendi ifadesini verdi. “Kesinleştiği gibi sizi hizmete başlama zamanımız ve içerik hakkında bilgilendireceğiz.” dedi ve şöyle ekledi:

“Şu anda bu hizmeti gerçekleştirmek için özenle çalışıyoruz.”

 

Sizce Peach yakın bir zamanda Bitcoin’i kabul edecek mi? Fikirlerinizi yorumlarda belirtiniz.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment