Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Singapur Airlines’dan Blockchain Tabanlı Sadakat Uygulaması

Singapur‘un en büyük havayolu şirketi olan Singapur Airlines, kullanıcılarının sadakat programındaki harcamalarını artırmak adına Blockchain teknolojisini kullanacağını duyurdu.

5 Şubat tarihinde yapılan açıklamada, 6 ay içerisinde sık sık uçuş gerçekleştiren kişilerin dahil olduğu KrisFlyer programı için özel bir Blockchain ile güçlendirilecek dijital bir cüzdan oluşturulacağı bilgisi yer aldı.

Havayolu şirketine göre Blockchain tabanlı olan bu cüzdan sayesinde programa dahil olan kullanıcılar, sahip oldukları milleri rahatça harcayabilecekler.

Şirketin bu girişimi, KPMG ve Microsoft ortaklığıyla başarılı bir konseptin oluşturulmasının hemen ardından gerçekleşti. Şu anda Singapur‘daki perakende satıcıların pek çoğu, Blockchain tabanlı olan bu hizmete katılmak için sıraya girdiler.

Gerçekleştirilen bu yeni proje, şirketin operasyonlarını geliştirmek adına havayolu ve havalimanı operatörleri tarafından Blockchain teknolojisinin ne kadar benimsendiğinin en son örneğidir.

Daha önceki zamanlarda da bildirildiği üzere Avustralya‘nın Brisbane havalimanında çeşitli alışveriş ve yemek noktalarında Bitcoin kullanımı seçenekler arasında yer almıştı.

Gerçekleşen bu yeniliklerin yanında ABD‘li havayolu şirketi olan Surf Air, bilet ödemelerinde kripto para birimleri kabul etmeyi planladığını açıklamış, Rus havayolu şirketi S7, uçak bileti yayınlamak adına Blockchain teknolojisini araştırdığını bildirmişti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment