Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Baidu, CryptoKitties’in Çin Versiyonunu Çıkardı

Geçen sene CryptoKitties’in sevimli kedi yavruları, Ethereum Blockchain’inde oldukça karışıklık yarattı. Blockchain tabanlı sanal oyun o kadar popüler oldu ki Ethereum ağını tıkadı. Çinli arama motoru ve yapay zeka devi Baidu, CryptoKitties’in kendi versiyonunu ortaya çıkardı. CryptoKitties’le olan tek fark, kedilerin yerine köpeklerin olması. Blockchain tabanlı oyun Leci Gou (Hadi Gidelim) olarak adlandırıldı.

Proje, Baidu’nun Hyperledger’ın küresel Blockchain birliği ile ilişkili olan bir Blockchain laboratuvarı tarafından geliştiriliyor.

Oyun hala geliştiriliyor ve beta aşamasında.

Leci Gou Oyunu

CryptoKitties’e benzer şekilde, her köpeğin benzersiz bir genom kümesi bulunuyor ve köpekler yetiştirilebiliyor. Bu köpeklerin ticareti yapılabiliyor ve satılabiliyor.Bu sırada bir Blockchain ağı tüm işlemleri kaydediyor.Oyunda,kombinasyonları sonucunda her sanal köpeğin benzersizliğini belirleyecek sekiz özellik bulunuyor.Nitelikler sıradan, alışılmadık, dikkate değer, destansı, mitolojik ve efsanevi özellikleri içeriyor.

Diğer DAPP’ler(Merkezi Olmayan Uygulamalar) gibi köpekler de sadece Blockchain’in kendi tokenını kullanarak satın alınabiliyor. Puanlar Baidu’nun ürünlerini kullanarak toplanabiliyor ve Baidu’nun cüzdanını kullanarak harcama yapılabiliyor. Bu puanlar başka işlemler için kullanılamıyor. Oyun ayrıca, oyuncular arasındaki kolay işlemler için bir cüzdan özelliğini de entegre ediyor.

Çin’in haber kaynakları olan iFeng.com ve Leiphone’a göre Baidu, oyunun herkes tarafından indirilmesi ve oynanabilmesi için genel beta sürümünü piyasaya sürdü. Fakat ekip hala oyunun gelişimi üzerinde çalışıyor.

Bu arada AxiomZen, ünlü CryptoKitties’ı mobil platformuna sokuyor. Quartz ile yakın tarihli bir röportajda CryptoKitties’in kurucusu Benny Giang, geliştiricilerin önümüzdeki yıl Çin ve Singapur’daki oyunların mobil versiyonunu (yalnızca IOS’ta) başlatacaklarını açıkladı. Lansman tarihi henüz belirlenmedi.

Bununla birlikte, Çin’de etkin bir kripto para ticareti olmadığı için Çinli oyuncuların dünyanın diğer bölgelerindeki oyunculara kıyasla oyuna ulaşabilmesi daha zor olacak.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment