Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Woori Bank of Seoul, Havalelerinde Ripple Kullanacak

Woori Bank, bu yıl içerisinde Ripple aracılığıyla yurt dışı havaleleri için ticari bir opsiyon oluşturmayı planlıyor.

Chosun News‘in yayınladığı rapora göre Woori Bank of South Korea, Ripple aracılığı sayesinde yurtdışı havale işlemlerini başarılı bir şekilde gerçekleştirdi.

Bankanın Dijital Strateji Departmanı ilk testi Ocak ayının sonlarında, bir sonraki testi ise bu ayın başın gerçekleştirdi. Banka bundan sonraki süreçte yeni sistemin kullanımında döviz ve IT departmanlarının pratik eğitimine odaklanacak.

Ripple, eski bir Arap ticaret sistemi olan hawala‘nın Blockchain versiyonunu kullanarak paranın varış noktasına hemen ulaşmasını sağlıyor. En çok kullanılan para transfer servisi olan SWIFT ağının bir ödemeyi tamamlaması birkaç gün sürerken Ripple bunu anında yapıyor.

Tokyo merkezli SBI Group‘a göre 37 Japon bankası da aynı hizmeti test etti. Söz konusu bankalar arasında Shinhan Bank of South Korea ve Taylandlı Siam Commercial Bank da yer alıyor.

Woori Bank, bu yıl içerisinde Ripple aracılığı sayesinde yurtdışı havaleleri için ticari bir opsiyon oluşturmayı planlıyor. Yetkililerin yaptığı açıklamaya göre yurtdışı havale masrafları oldukça fazla. Yeni sistem ile birlikte bu masraf azalacak ve işlemler daha hızlı gerçekleşecek. İlerleyen zamanlarda müşteriler en avantajlı yurtdışı havale yöntemini seçecek.

Japonya merkezli bir bankanın yetkilisi, benzer bir hizmetin Japonya‘da da kullanılacağını söyledi.

” Test sonuçları oldukça güzel. Ciddi anlamda büyük ve internet bankacılığı konusunda profesyonelleşmiş olan bankalar, uygulamayı tanıtmak için baskı oluşturuyor. “

Bununla birlikte rapor ayrıca SWIFT ağının dünyanın her yerinde halihazırda kullanımda olduğundan yakın zamanda bir değişimin gerçekleşmesinin pek mümkün olmadığını ve bu durumun Blockchain teknolojisinin erişiminin sınırlandırıldığını söylüyor.

Woori Bank‘ın yeni teknolojiler test etmesi onlar için bir ilk değil. Internet bankacılığı için Internet Explorer dışındaki diğer tarayıcıları destekleyen ilk Güney Koreli banka da yine kendileriydi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment