Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Tron’un Bittrex’te Listelenmesi Onu Tekrar Harekete Geçirdi

Hiçbir şey bir koinin fiyatını önemli bir borsada listelenmesinden daha iyi yükseltemez. Bu borsaların en büyüklerinden olan Bittrex birkaç saat önce Tron’un (TRX) listesine katıldığını ilan etti.

Tron, Ocak ayının başında yaşadığı büyük fiyat artışından bu yana hep geride takipte kaldı. Kripto çılgınlığının doruk noktasına geldiği dönemlerde, yeni girenlerin, aldıkları kripto paraların kripto dünyasında en büyükleri arasına gireceğine inanmaları sebebiyle ele geçirdikleri fırsatı kaçırma korkusu onları müthiş bir aceleciliğe itti.

Tron Çılgınlığı Ve İniş

Tron, girişimci Justin Sun tarafından kurulan Çinli eğlence sektörüne dayanan kripto paralardan. İlk başarısını, bir kısmı sosyal medyada üzerindeki etkinliği sayesinde olmak üzere Aralık başında 0,002 dolar olan fiyatını Ocak ayı başında 0,28 dolar ile zirveye çıkarması ile gösterdi. Bu baş döndürücü çıkış, bir aydan daha az bir sürede yaklaşık yüzde 14,000’lik bir değer artışına neden oldu. TRX’ ile birçok kişi kurucusu dahil olmak üzere büyük para kazandı, ancak Tron’u en tepeye yakın bir yerlerden alan bir çok kişi ise Tron’un aşağı doğru kaydığı süreç içerisinde ciddi paralar kaybetti.

Bugünkü duyuruya göre Tron dünyanın en büyük borsalarında, Bittrex’in listesinde yer alacak.

“Şu andan itibaren TRX ile Bittrex üzerinde işlem yapabilecek.”

“Bittrex’e teşekkür ediyorum. Bittrex’de TRX ticareti yapmaya hoşgeldiniz.”

TRX fiyat seviyesi olarak sabah Asya Ticaret borsalarının açılmasından birkaç saat önce bir sıçrama yaptı ve  ün içinde %20‘den fazla yükselerek vites yükseltti. Para her ne kadar tüm zamanların en yüksek seviyesinden çok uzakta olsa da 0,05 ABD doları seviyesinde işlem görmekte.

Tron’un Geleceği

Justin Sun, devam eden ortaklık duyuruları nedeniyle tüm dünyadan sosyal medya üzerinde eleştiri bombardımanına tutuluyor. Şirket, küçük Çin şirketleri ile birkaç ortaklık kurdu ancak bu ufak tefek flört hareketleri ne yazik ki bu kripto paraya büyük ilgi uyandıracak ölçekte hiçbir bir etki yaratmadı. İlginin düşük kalmasına sebep olarak Tron’un henüz sağlam bir ürün çıkaramaması sebebiyle son iki ay içinde bu paraya olan güvenin zayıflaması da eklenebilir.

Fiyatları artırmak için, toplam arzdaki kripto para miktarını azaltacak bir operasyon yapılması planlandı. Şu an arz miktarı 65 milyarı dolaşımda olmak üzere toplamda 100 milyara ulaşıyor. Tron bu işin  zirvesinde iken, kripto para borsaları işlem hacmi çizelgelerinde 6. sıraya yerleşti; ancak o zamandan beri 15. sıraya düştü. Mevcut borsa kapasitesi 3.2 milyar dolar ve günlük ticaret hacmi ise 500 milyon doları aşıyor.

Bittrex bu şekilde Çin ejderhasını uyandırmış olabilir, ancak TRX’i büyükler içerisine geri almak büyük borsalardan birinin listesine eklemekten çok daha fazlasını gerektirecek.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment