Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitwala Kripto Para Öncelikli Bankacılık Hizmetini Duyurdu

Alman Blockchain tabanlı ödeme servisi sağlayıcısı Bitwala kripto öncelikli yeni bir bankacılık sistemini duyurdu. Bu sistem ile birlikte banka hesapları, uluslar arası banka hesap numaraları (IBAN), SWIFT kodları ve MasterCard banka kartları dahil tam bir bankacılık hizmeti sağlanması amaçlandığını açıkladı.

Proje şu anda Alman Federal Mali Denetim kurumu (BaFin)‘nda incelenme altına alınmış bir durumda ve yakın bir zamanda onay beklenmekte. Bitwala özellikle Alman mevduat sigortasının 100,000 €‘ya kadar olan müşteri fonlarını güvence altına alacağını da ön plana çıkartarak müşterilerine güvence altında olduklarını hatırlatmakta.

Blockchain Bankacılığı” olarak tanımlanan bu servis Bitwala’nın müşterilerine Bitcoin ve diğer kripto para birimleri ile ticaret ve ödeme yapmalarına imkan vermekte. Banka hesaplarının da sisteme dahil edilmesi ile normal bankacılık işlemlerinin yanı sıra kredi kartları da bu servis sayesinde kullanılabilir bir duruma gelmekte.

Bu Bitwala‘nın bundan önce bir kez daha benzer bir şekilde banka (debit) kartlarına kripto para birimleri kullanma özelliği getirmeye çalışmıştı. Daha önceki bu projesinde ünlü ödeme sağlayıcısı Visa, banka kartı sağlayıcısı Wavecrest‘teki tüm işlemlerini durdurma kararı alınca Bitwala’nın projesi sekteye uğramıştı. Kripto kartlarına sahip olan hemen herkes o dönemde büyük kredi kartı şirketlerinin getirmiş olduğu benzer kısıtlamalardan ötürü mağdur olmuştu.

İsviçre merkezli yeni bir girişim şirketi olan Volines ise benzer kısıtlamalardan nasibini alan bir başka şirket olarak örnek gösterilebilir. Volines anlaşmaya yanaşmayan kart sağlayıcılarından dolayı geçtiğimiz aylarda kepenklerini kapatmak zorunda kalmıştı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment