Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

AMD : Madenciler GPU Satın Alımını Keserse Piyasa Çakılır

Şirket tarafından bu hafta yapılan açıklamaya göre, kripto para madencileri tarafından grafik kartlarına (GPU) olan talebin düşüşü, AMD‘nin işlerini önemli ölçüde etkileyebilir.

AMD, 2017 yılı içerisinde kripto paraların fiyatlarının yükselişinin ve yeni kripto paraların piyasaya sürülmesinin GPU‘larına olan talebi arttırdığının altını çizdi. Şirket, belirli bir rakam sunmamakla birlikte, 2017 yılının sonlarına doğru kripto para madencileri sayesinde GPU piyasasının bir adım öne atılmasını geçmişte yaptığı tahminler ile ön görmüştü. Ancak bu talep artışı sonsuza dek sürmeyebilir ve işler sarpa sarabilir.

Şirket, 10-K teknolojisindeki çeşitli faktörlerin GPU piyasasındaki ortamı olumlu yönde değiştirebileceğini belirtti. Aynı zamanda piyasa ekonomisi ve düzenleyici riskleri vurgulayarak kripto para madencileri tarafından GPU‘lara olan talebin düşmesine neden olabileceğini dile getirdi.

” Kripto para piyasası fazlasıyla istikrarsız ve talepler hızlı bir şekilde değişebiliyor. Örneğin, Çin ve Güney Kore kısa bir süre önce kripto para ticareti konusunda çeşitli kısıtlamalar getirdi. Kripto para madenciliği talebindeki azalma ile ilgili riskleri yönetemezsek GPU üretimi maddi açıdan olumsuz etkilenebilir. “

Piyasadaki istikrarsızlık ve oynaklık yüzünden talebin hızlı bir şekilde değişebileceği endişesi rakip GPU üreticisi NVIDIA da dahil olmak üzere başkaları tarafından da onaylanıyor.

NVIDIA‘nın finans sorumlusu Colette Kress, kripto para madencilerinden sağlanan GPU gelirinin ne kadara eşit olduğunu belirlemenin zor olduğunu ve kripto paraya olan eğilimlerin kalıcı olmadığını söyledi.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment