Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Visa Kripto Koin Kartlarını Kitledi

Avrupa’daki kripto koin kartı sahipleri bu sabah uyandıklarında koin kartlarının artık işe yaramaz bir plastik parçası olduğu gerçeğiyle karşılaştılar. Visa bu darbe ile bazı kripto kartı düzenleyicilerini Avrupa’daki hizmetlerine son vermeye zorladığı görülüyor. Visa hizmetlerinin geri çekerek Visa yan kuruluşu olan Wavecrest, Bitwala, Tenx, Bitpay ve Xapo dahil olmak üzere birçok kripto kartı düzenleyicisini olumsuz olarak etkiledi.

Visa’dan Kripto Kartlara VETO!

Visa bir gecede finans şirketi Wavecrest ile birlikte hareket ederek Kripto kartlarına son verdi. Kripto topluluğunda son derece popüler hale gelen ön ödemeli kartlar, kullanıcılarına kripto koin kullanarak ödeme yapabilmelerini sağlamakta. Bu kartlar, gerçek dünya paraları ve kripto koin dünyası arasındaki boşluğu kapatan ve sahiplerinin dijital varlıklarını nakit paraya çevirirken fazladan para harcamalarını önleyen bir araç.

Sürpriz darbe sonucunda Cryptopay, Bitwala ve Bitpay gibi şirketlerin Avrupa hizmetlerini sona erdirmek ve kullanıcılara para iade etmekten başka seçeneği kalmadı. Gelişen haberler üzerine, TenX Kart’ın koin birimi PAY % 15 oranında düştü. Bununla birlikte Finans şirketi Bittrex’in kripto cüzdanı servisi hatalı bir yama sonucunda çevrimdışı oldu. Hatalı yama sonucunda birçok koin sahibinin normal alışverişlerinde Tenx(PAY) koin ile cüzdanlarından ödeme yapması mümkün oldu. Bunun sonucunda Tenx koinin değeri bir saat içinde 5$ ‘dan 3.8$ ‘a indi

Cryptopay tweetinde: “Ne yazık ki, kartımızı veren kuruluş, 5 Ocak 2018‘den itibaren tüm Cryptopay ön ödemeli kartlarını durdurmamızı söyledi.Kartlarda saklanan tüm paralar güvendedir ve en kısa sürede Cryptopay hesaplarına iade edilecektir. Tüm rahatsızlıktan dolayı özür dileriz, çözüm üzerinde çalışıyoruz! “Diğer kripto kartı şirketleri henüz bir yorumda bulunmadı. Ancak Avrupa kripto kartlarının büyük çoğunluğunun Cebelitarık merkezli Wavepay’a Uquid, Coinsbank, Spectrocoin, Advcash ve Wirex gibi servislere bağımlı oldukları görülüyor.

Xapo’nun Avrupa Servisi Öldü

Xapo bugün müşterilerine gönderdiği bir e-postada “Malesef Xapo kart sahiplerine duyuru yapabilmek ve hazırlık yapmalarını sağlayabilmek için bir bilgiye sahip değildi.” şeklinde bir açıklama yaptı ve devamında,

“Xapo Kartınız devre dışı bırakıldı. Daha fazla ödeme veya para çekme işlemi için kullanamazsınız. Xapo hesabınızın geri kalanı etkin ve Xapo cüzdan bakiyenize ve fonlarına kesintisiz olarak erişmeye devam edebilirsiniz. Diğer Xapo servisleri her zaman olduğu gibi kullanıma açıktır.” sözlerine yer verdi.

E-postanın sonunda : “Ülkenizdeki Xapo Kartlarına tekrar hizmet edebildiğimizde size bedava yeni bir kart vereceğiz. Şuan için size alternatif kart çözümleri bulmak oldukça zor. Geçmiş yıllar, şifreli ödeme kartının ne kadar güçlü bir ürün olabileceğini gösterdi ve Xapo olarak Avrupa’daki müşterilerine hizmet vermeye devam etmek için potansiyel kart firmalarıyla görüşmeler yaptık “dedi.

“Eski Köye Yeni Adet Getirdiler”

Visa bu yasaklamaları belirsiz nedenlere dayandırdı. Bitcoin’i uzun süredir düşman olarak gören eski finans şirketleri Bitcoin’nin ilerleyişini engellemek için bu tarz yollara başvurmakta. Visa, kartların “çalışma kurallarına uymamaktadır” nedeniyle askıya alındığını ve hareketin kripto güvenirliğine karşı hedeflenen bir kampanyanın parçası olmadığını iddia etti. Bitcoin’i gerçek para birimine çeviren Visa kartlarının, kararın etkilenmeyeceğini belirterek, şunları söyledi:

“Visa kripto paralarla resmi paralar arasında çevirme işlemlerinin yapılabildiği birçok kart programına sahiptir. WaveCrest’in Visa üyeliğinin sona ermesi diğer ürünleri etkilemez.”

Mali özgürlüğüne önem veren web kullanıcıları, uzun süredir Visa konusunda ihtiyatlı davranıyorlardı. Her şeyden önce, 2011 yılında Bitcoin’nin maddi müdahalesini kolaylaştıran şirket Visa’ydı. Daha sonrasında Julian Assange  Bitcoin’e geçişin Visa’da bir düşmeye neden olduğunu doğruladı.

Ödeme zorluğu etkileri halen hissediliyor ve etkilenen kripto şirketlerinin alternatif bir ödeme yolu bulup bulamayacaklarını söylemek için henüz erken. Yasağın nedeni ne olursa olsun, bu olay eski finansçıların yıllardır bildiği bir şeyi göstermektedir: çok fazla merkezileşme tehlikeli bir şeydir.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment