Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

TRON, 0.09 Dolar ve Üstünde Kalma Çabasında Zor Anlar Yaşıyor

Kripto para dünyasında değişim her zaman bakidir. Piyasaya yeni çıkan koinler bir anda sıçrama yaparken, gözlerimizin aşina olduğu koimler ise bir anda serbest düşüşe geçebilir. TRON üzerinde bakacak olursak, geride bıraktığımız haftanın çok da iyi geçmediğini söylemek yanlış olmayacaktır. Şu yazının kaleme alındığı sırada 0.08 dolar olan koinin fiyatı bugün gün içerisinde 0.76 dolar seviyesine kadar düştü.

TRON Stabilite Bulmakta Zorlanıyor

Eğer TRON’u rekor kırdığı dönemde 0.26 dolar bandından satın aldıysanız, bu hafta sizin için muhtemelen pek iyi geçmedi. Koindeki düşüş belirtileri hemen hemen 1 hafta öncesinden kendini belli etmeye başlasa da, koine yatırım yapan kişilerden birçoğu, bu düşüşün geçici olacağını ve TRON’un fiyatını öyle ya da böyle koruyacağını düşündü. Ancak kripto para dünyasında bu değişimler çok hızlı yaşanabiliyor ve TRON’da olan durum da tam olarak bu. TRON, geride bıraktığımız haftada değerinin neredeyse %50’sinden fazlasını kaybetti ancak ufak çapta bir geri dönüş, bu yazının kaleme alındığı esnada halen mümkün görünüyor.

Daha derinlemesine bakacak olursak, TRON fiyatınlarının sabit düşüşünü engellemek için son dönemde birkaç hamle yapıldı. Burada esas amaç TRON’u 0.1125 ve 0.10 seviyeleri arasında tutmaktı ancak bunlara piyasa direnç gösterdi ve düşüş devam etti. Hafta başında 16.5 milyar dolar olan işlem hacmi an itibariyle 5.73 milyar dolar’a gerilemiş durumda.

Stabil bir seviye şu an için hayli uzak göründüğü için, TRON fiyatının gelecekteki hali için yapılan tahminler, gerçekten de tahminden öteye gidemiyor. Bu hafta içinde 0.0677 dolar ile dibi gören TRON, yavaş yavaş toparlanma işaretleri verse de, bunlara çok güvenmemek gerekiyor. Hele ki fiyatın yeniden 0.10 dolar bandına çıkacağını rahatlıkla söylemek, çok güç. Ayı sezonundaki fiyat düzeltmeleri TRON da dahil olmak üzere piyasayı vurmaya devam edebilir.

Aynı zamanda TRON’un günlük işlem hacmindeki düşüş de gözlerden kaçmıyor. Gün itibariyle 1.090.930.000 dolarlık hacim yine de güzel görünebilir ancak şirketin son iki haftadaki grafiği ile karşılaştırdığımızda ise değer bir hayli düşük. Bu düşüş, TRON furyasının sona geldiği anlamını taşıyabilir mi, elbette ancak bazı alt koin sevdalılarına göre ise bu sadece büyük yükselişten önceki bir düzeltme.

Piyasadaki TRON ticaretinin %70’den fazlası Binance üzerinden yapıldığı için, işi kimin kontrol ettiğini bilmek de güç değil. Son 24 saatte 660 milyon dolarlık ticaretin gerçekleştiği borsayı ise Coinnest takip ediyor. Diğer borsalar ile bu iki borsanın  yakınına dahi yaklaşamıyor.

Özellikle kısa vadede, TRON’un ücreti hakkında tahmin yapabilmek ya da bunu temellendirebilmek bir hayli güç. Geçtiğimiz aydaki duruma kıyasla TRON için işlerin daha kötü gittiğini söylemek yanlış olmaz ancak kripto para piyasasında temel kurallardan biri de işin gidişatının çok çabuk değişebileceğidir. Düzeltmeler ve ani çıkışlar her kripto paranın doğasında var ancak TRON için bu sürecin ağır geçtiğini ve beklediği yükseltmeyi bulamadığını söylemek mümkün. Ancak elbette işler, gelecekte değişebilir.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment