Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Borsaları Yasaklayan Çin “Borsa Benzeri Hizmetleri” Hedef Alıyor

Çinli otoriteler kripto para borsalarına uyguladıkları yasağın üstüne sessiz sessiz yeni eklemeler yapmayı planlıyor. Bloomberg tarafından paylaşılan yazıya göre Çinli otoriteler kripto para borsalarına uyguladıkları yasağa “piyasa-oluşturucu” platformları ve benzeri hizmetleri de ekleyecekler.

Herkes Güney Kore’nin kripto para ticaretiyle olan yasal mücadelesine odaklanmışken Bloomberg’e göre sınırın hemen ötesinde, kripto para-devlet parası dönüşümü sağlayan borsaların Eylül ayından beri kapalı olduğu ülkede otoritelerin hedefinde şimdi de “borsa benzeri hizmetler” var.

Anonim kaynaklara göre hükûmet şuanda “merkezi ticarete imkan tanıyan yerli ve yabancı platformlara olan yerli erişimin engellenmesi” üzerinde çalışıyor ve “düzenleme yapıcıların bu platformları nasıl tanımladığı” konusunda herhangi bir bilgi vermiyor.

Çin’den gelen bu hamlenin sebebi olarak ticaret hacminde yaşanan “artış” gösteriliyor.

Eylül ayında Çin’deki kripto para borsaları kapanmıştı ve bunun üzerine Çinli yatırımcılar farklı alternatifler aramaya başladılar. Bu alternatifler arasında eşten-eşe ve tezgah-üstü platformlar yer alıyor.

Popüler eşten-eşe ticaret sitesi olan Localbitcoins, Çin’deki yasak sonrası adeta yatırımcı akınına uğradı ve ticaret hacminde rekorlar kırdı. Localbitcoins’in Eylül ayındaki haftalık ticaret hacmi 115 milyon Yuan‘a (17.8 milyon $) kadar çıkmıştı.

Bloomberg’ün alıntıladığı kaynaklar “küçük eşten-eşe işlemlerin hedef alınmadığını” söylemiş olsa da Localbitcoins gibi bir devin düzenleyicilerin hedefinde olup olmadığı bilinmiyor.

Güney Kore’de yaşanan “gergin anlar” bittikten sonra Bitcoin fiyatları yükselişe geçmeye başladı ve neredeyse %5 oranında arttı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment