Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

İş Bankası Yönetim Kurulu Başkanı Kripto Paralar İçin: “O arabaya binmeyin derim ben.”

Koç Üniversitesi Ekonomi Kulübü’nün bugün gerçekleştirdiği Yatırım Eğitimi 18’de konuşan Türkiye İş Bankası Yönetim Kurulu Başkanı Ersin Özince, kripto paralar ve blockchain hakkında yöneltilen sorulara cevap olarak: “O arabaya binmeyin derim ben.” şeklinde yorumlarda bulundu.

Türkiye İş Bankası Yönetim Kurulu Başkanı Ersin Özince, konuşmasının sonlarına doğru katılımcılardan soru aldığı sırada kripto para ve blockchain ile ilgili gelen sorulara istinaden ilk olarak blockchain hakkında:

“Benim için Blockchain sizsiniz. Sizler her milletten buraya gelmiş ve toplanmışsınız. Dinleyici olarak birer halkasınız.” şeklinde konuştu.

Blockchain’in üzerinde pek fazla durmayan Özince, “Türkiye’nin kendi kripto parasını çıkarması konusunda ne düşünüyorsunuz?” şeklinde sorulan soruya ise:

“Burada da tabii Amerikan doları mı, İngiliz kraliçesi mi yok ya bizim paramız olsun diyorsun. Belki bu bizim paramız dediğin şey günün birinde dünyanın parası olabilir. Demek ki bu noktada da bir ihtiyaç var ki kripto paralar konuşuluyor, düşünülüyor.” dedi.

Ardından sözlerine kripto paralardan uzak durulması ve sonunun kötü biteceğine yönelik devam eden Özince:

“…Fakat devlet bunu bırakmaz. Onun için bu konuda daha çok iniş çıkışlar olur. O arabaya binmeyin derim ben. Ha sen icat ettin o arabaya da birilerini bindiriyorsan günün birinde yakalayıp seni keserler.” şeklinde açıklamalarda bulundu.

Kripto paralardan ziyade önce düşünülmesi gerekenin Türk Lirası olduğunu söyleyerek:

“Ülkenin kendi para birimini sorguluyorum kripto mu kaldı. Bırakın onu bunu şunu TL’nin değerini muhafaza etsin biri ben ona da razıyım. Satın alma gücüm vatandaş olarak azalmasın benim derdim bu. Kripto miripto ben anlamıyorum. Siz de kafanızı yormayın.” dedi.

Son olarak “Blockchain konusuna hiçbir şekilde saygım yok.” diyerek konuşmasını bitirdi.

Sahneden inişinin ardından bu yönde düşüncelerinin sebebini sorduğumuzda ise:

“Kripto paraların bir yere gideceği yok. Bakın bunu şaka olarak söylemiyorum. Bu bir yere gidecek olsa ben bilirim. Benim işim bu. Ama arkasında kim var? Bakın bugün İş Bankası olarak benimle karşılıklı konuşabiliyorsunuz. Onun arkasında kim var? Çıkıp gelsin konuşalım. Ama göremezsiniz. Yarın bir gün çekip gider.” şeklinde yorumlarda bulundu.

Blockchain hakkında düşüncelerinin sebebini irdelediğimizde ise:

“Ben blockchain kötü demiyorum. Ancak bir gün devlet bunu engellerse ne yapacaksınız. Bunu düşünmek lazım.” dedi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

1 Comment

  • ibrahim
    Posted 02 Mart 2018 - 20:27 20:27

    işinize gelmiyor Ersin Özince bey iyi dinle CRYPTOPARALAR YENİ DÜNYANIN GÜCÜDÜR HİÇ KİMSE BUNA ENGEL OLAMAYACAKTIR.

Leave a comment