Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Singapur Kripto Para Yatırımcılarını Korumak İstiyor

Singapur‘un fiili merkez bankası olan Singapur Parasal Otoritesi (MAS), kripto para yatırımcılarını korumak adına yeni kurallar çıkartmayı planlıyor.

MAS’ın Genel Müdür Yardımcısı olan Ong Chong Tee, Perşembe günü yaptığı açıklamada MAS’ın “yatırımcıları korumak adına daha fazla düzenlemeye gerek olup olmadığını araştırdığını” söyledi. Tee, bahsettiği düzenlemeler hakkında detay vermedi.

MAS’ın Singapur dahilindeki kripto para faaliyetlerini yakından incelediği zaten biliniyordu. Tee’den gelen bu açıklamaları Singapur’un ülkedeki kripto para borsalarını düzenlemek için yeni standartlar getireceği şeklinde yorumlayabiliriz.

MAS’ın başkanı olan Tharman Shanmugaratnam yakın zamanda konu hakkında açıklama yapmış, Singapur’un kripto para ticaretini yasaklamayacağını ancak MAS’ın para-aklama ve terörizm finansmanı gibi faaliyetlerle mücadele etmek için borsalara yeni düzenlemeler getirebileceğini söylemişti.

Bitcoin fiyatının uçuşa geçtiği Aralık 2017 dönemlerinde MAS yine bir açıklama yapmış ve yatırımcıları uyarmıştı. Piyasanın MAS tarafından henüz düzenlenmediğini belirten kurum, yatırımcıları son derece temkinli olmaya çağırmıştı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment