Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Binance Hakkında Büyük İddia: Manipülasyonu Göz Ardı Etti!

İddialara göre dünyanın en büyük kripto para borsası Binance, DWF Labs hakkında ihbarda bulunan bir çalışanını işten çıkardı.

Wall Street Journal’ın haberine göre Binance’nin gözetim ekibi, global piyasa yapıcı DWF Labs’in YGG ve diğer en az altı kripto paranın piyasasını manipüle ettiğini tespit etti.

Binance, daha sonra DWF Labs ile ilgili kendi içerisinde bir inceleme yürüttü ancak konuyla ilgili herhangi bir adım atılmadı.

İddialara göre DWF Labs, wash trading yaparak sadece 2023 yılı içerisinde 300 milyon dolardan fazla kazanç sağladı.

İçeriden bilgi sahibi olduğu belirtilen kaynaklara göre Binance, DWF Labs’in manipülatif işlemlerini göz ardı ederek şüpheli işlemler hakkında ihbarda bulunan ekip liderini işten çıkardı.

DWF Labs, bu iddiaları asılsız olarak değerlendirirken Binance bu açıklamayı yaptı:

“Binance, piyasa gözetleme programının platformumuzda piyasa manipülasyonu yapılmasına izin verdiği iddiasını kesinlikle reddetmektedir. Piyasanın suistimal edildiği durumları tespit etmek ve bunlara karşı harekete geçmek için güçlü bir piyasa gözetleme çerçevemiz bulunuyor. Kullanım şartlarımızı ihlal eden tüm kullanıcılar platformdan çıkarılmaktadır, piyasanın suistimal edilmesine tolere etmeyiz.”

Binance ayrıca geçtiğimiz son üç yıl içerisinde toplamda 2,5 trilyon dolar işlem hacmine sahip yaklaşık 355 bin kullanıcıy kullanım şartlarını ihlal ettiği için platformdan uzaklaştırdığını belirtti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!