Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Binance Hatasından Ders Çıkardı: Token Rezervleri İçin Yarı Otomatik Sistem

Dünyanın en büyük kripto para borsası Binance, ihraç ettiği tokenların yönetim yapısını daha şeffaf ve güvenilir kılmak adına yarı otomatik bir sisteme geçiyor.

Bloomberg tarafından yapılan bir haberde, Binance’in daha önce “akıl almaz bir hata yaptığını” kabul ettiği rezerv yönetim sisteminde yapacağı değişikliğin detaylarına yer verildi. Binance’in geçtiğimiz günlerde ihraç ettiği ve B-Token olarak adlandırılan 41 token’ın “Binance-8” cüzdanında müşteri varlıklarıyla beraber tutulduğu ortaya çıkmıştı.

Bir Binance sözcüsü tarafından yapılan açıklamada, Binance’in B-Token olarak adlandırılan varlıkları destekleyen rezervleri işlemek için “yarı otomatik” bir sürece geçeceği belirtildi.

Açıklamaya göre bu sistem sayesinde hem sürecin işleyişi hem de varlık miktarı her zaman şeffaf bir şekilde takip edilebilecek ve rezervler 36 ayrı güvenli cüzdana dağıtılmış şekilde saklanacak. Sözcü tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

Son birkaç haftadır, 1:1 desteği açıkça görünür kılmak için teminatlandırılmış varlıkları her ağ için bir tane olmak üzere özel cüzdanlara taşıyoruz. Bu, tüm sürece güvenlik ve şeffaflık katacak düzenlemenin önemli bir adımıdır.

Söz konusu varlıklar için ayrılmış teminatın geçtiğimiz süreçlerde de her zaman çekilebilir ve güvenli durumda olduğunu belirten sözcü, yapılan bu yeni müdahale ile birlikte varlıkların on-chain üzerindeki takiplerinin sorunsuz ve eksiksiz bir şekilde yapılabileceğini vurguladı.

B-Token bünyesinde Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH) ve Binance USD (BUSD) dahil 97 farklı kripto para bulunduran Binance’in teminat kanıtı detaylarına buradan ulaşabilirsiniz.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!