Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Binance’den Akıl Almaz Hata: Müşteri Fonları ile Token Teminatları Karıştı!

Dünyanın en yüksek hacimli kripto para borsası Binance, müşteri varlıkları ile teminat varlıklarını yanlışlıkla aynı cüzdanda tuttuğunu kabul etti.

Bloomberg’ün 24 Ocak tarihinde yayınladığı habere göre yakın geçmişte Binance teminat tokenlarının, Binance müşteri tokenları ile aynı cüzdanda tutulduğu fark edildi. Binance’in ihraç ettiği ve B-Token olarak adlandırılan 41 token’ın “Binance-8” cüzdanında müşteri varlıklarıyla beraber tutulduğu ortaya çıktı.

Toplamda 18 milyar dolar değerinde varlığa sahip olan cüzdanın aslında 539 milyon dolar değerindeki kısmını 41 adet B-Token’ın rezervlerinin oluşturduğu öğrenildi. Cüzdanda bulunan B-Tokenlarla ilgili diğer varlıkların toplamda 1,8 milyar dolar değerinde olduğu görüldü.

Bir Binance sözcüsünün Bloomberg’e verdiği bilgilere göre B-Token olarak adlandırılan teminat varlıkları ile müşteri varlıklarının yanlışlıkla Binance-8 olarak adlandırılan müşteri varlıkları için kullanılan bir soğuk cüzdanda beraber depolandığını belirtti. Sözcü borsanın olaydan haberdar olduğunu ve B-Token teminat kanıtı sayfasında bu durumun açıklandığını belirtti.

Yapılan açıklamalarda ayrıca durumun düzeltilmesi için çalışmalara devam edildiği ve varlıkların aktarım sürecinde oldukları ifade edildi.

Kripto paraların ait oldukları ağ dışına çıkamaması nedeniyle farklı ağlar üzerinde kullanılabilmek için Binance tarafından çıkarılmış B-Tokenlar, ikamesi olarak kullanılan tokenlara 1:1 peglenmiş durumdadır.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!