Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

MakerDAO Bu Altcoin’e 100 Milyon Dolar Yatırma Teklifini Onayladı!

DAI stablecoin’inin ihraççısı MakerDAO (MKR) yıllık %2 getiri karşılığında merkeziyetsiz finans (DeFi) protokolü Yearn Finance’e (YFI) 100 milyon USD Coin (USDC) verilmesini onayladı.

MakerDAO 23 Ocak tarihinde resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, Peg Stabilite Modülü’nden (PSM) Yearn Finance’e 100 milyon (USDC) verilmesine dair teklifin topluluk tarafından onaylandığını duyurdu.

MakerDAO, son bir yıldır kripto para piyasasında yaşanan olaylara atıfta bulunarak Yearn Finance’in şeffaflık konusunda oldukça yetkin olduğuna dikkat çekti. Ayrıca teklifin Yearn Finance tarafından geldiği vurgulandı.

Toplamda 96 bin MKR’ye yakın oy kullanılan seçimde %75,56’ya %28,44 oy ile teklifin kabul edilmesi yönünde oy çoğunluğu sağlanmış oldu. Katılımcılar, Yearn Finance’in kripto para piyasasındaki en kurumsal kültüre sahip aktörlerden biri olduğunu öne sürerken yükselen faizler karşısında düşük seyreden Maker gelirleri için de bu durumun bir fırsat olacağını dile getirdi.

Aksi yönde fikre sahip kullanıcılar ise Yearn Finance’e güvendiklerini ve onlarla birlikte çalışma düşüncesinin mutluluk verici olduğunu ancak önümüzdeki 2 yıl boyunca yeni piyasaya uyum sağlamadan önce herhangi bir teklifin onaylanmaması gerektiğini düşündüklerini belirtti.

Öte yandan açıklamada, teklifin topluluk tarafından onaylanmış olsa da tam anlamıyla kanunlaşması için yönetici oylarına ihtiyaç duyduğunun da altı çizildi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!