Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Binance-Huobi Ortaklığı 1.4 Milyon Dolarlık Kripto Parayı Kurtardı

Kripto para borsaları Binance ve Huobi, 100 milyon dolarlık Harmony Horizon köprüsünün saldırısıyla bağlantılı 1,4 milyon dolarlık kripto parayı dondurdu.

On-chain analiz firması Elliptic, Harmony köprüsü saldırganına ait olduğunu düşünülen 1,4 milyon dolarlık kripto varlığa Binance ve Huobi’nin el koyduğunu bildirdi. Elliptic önderliğinde yönetilen operasında, hangi kripto para birimlerinin dondurulduğuna dair detaylı bilgiye yer verilmedi.

Elliptic ve kripto dedektifi olarak anılan ZachXBT tarafından teyit edilen işlemler, fonların Kuzey Koreli hacker grubu Lazarus’a ait olduğunu ortaya koydu. Elliptic’in konuyla alakalı raporunda, Lazarus’un çalınan fonları anonimleştirmek için farklı gizlilik karıştırıcılarına başvurduğu ancak bu yöntemlerin işe yaramadığı vurgulandı.

Elliptic CEO’su Simone Maini, atılan bu adımların kripto sektöründe güveni inşa etmek için önemli olduğunu belirtirken sektörün suçlular için bir sığınak haline gelmesini önlemek adına sorumluluk aldıklarını ifade etti.

Elliptic, istihbaratı Binance ve Huobi’ye ilettiğini ve onların da Lazarus Group bağlantılı hesapları dondurmak için derhal harekete geçtiğini şu cümlelerle aktardı:

Çalınan fonlar yakın zamana kadar hareketsizdi. Fakat araştırmacılarımız son süreçte fonların borsalara doğru hareket ettiğini fark etti. Bizde söz konusu borsaları (Binance ve Huobi) yasa dışı para yatırma işlemleri hakkında derhal bilgilendirdik. Ardından onlarda bu hesapları askıya almayı ve fonları dondurmayı başardılar.

Hatırlanacağı üzere Harmony Horizon köprüsü üzerindeki saldırı 24 Haziran tarihinde gerçeklemiş ve saldırganlar 100 milyon dolar değerinde Ethereum (ETH) çalmıştı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!