Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

İngiltere’den Kayıt Dışı Bitcoin ATM’lerine Yönelik Operasyon

İngiltere Finansal Davranış Otoritesi (FCA) ülkede faaliyet gösteren Bitcoin (BTC) ve kripto para ATM’leri için harekete geçti.

FCA, daha önce gündeme getirdiği ülkede faaliyet gösteren tüm Bitcoin ve kripto ATM’lerinin bunu yasa dışı olarak yaptığına dair beyanı doğrultusunda harekete geçti. Ülkedeki tüm kripto ATM’lerinin yasa dışı olduğuna dair gerekçesini hiçbirinin düzenleyici kurumlara kayıtlı olmamasına dayandıran FCA, ilk adımını İngiltere’nin kuzeyinde bulunan Leeds şehri için attı.

FCA ve West Yorkshire Polisi önderliğinde yürütülen operasyonlar kapsamında kaç tane veya nerede bulundukları belirtilmeyen “birkaç kripto ATM’si” için yazılı uyarıda bulundu. West Yorkshire Polisi’nden Dedektif Çavuş Lindsey Brants, operatörlerin kripto ATM hizmetlerini durdurmadıkları taktirde, kara para aklama ve terörle mücadele kapsamında soruşturma altına alınacaklarını belirtti.

FCA’nın icra direktörü Mark Steward yatırımcıları ve ATM operatörlerini şu ifadelerle uyardı:

İngiltere’de faaliyet gösteren kayıtsız kripto ATM’leri bunu yasadışı olarak yapıyor. Bu doğrultuda düzenleyici kurumlar, yürütülen tüm bu yasa dışı faaliyetleri “bozmaya” devam edecek. Yatırımcıların regüle edilmemiş ve yüksek riskli bu piyasa karşısında temkinli olması ve tüm paralarını kaybetme riskine hazır olması gerekiyor.

Coin ATM Radar’ın verilerine göre İngiltere’nin tamamında aktif faaliyet gösteren 27 Bitcoin ATM’si bulunuyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!