Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Binance ile Anlaşmayan Kripto Borsası, Yasal Yollara Başvurabilir

Hindistan’daki kripto para borsası WazirX, Binance’in borsa hakkında öne sürdüğü iddiaların gerçek olmadığını söylüyor.

WazirX yönetimi tarafından yapılan açıklamalara göre “Binance’in kendi blogu üzerinden gündeme getirdiği iddialar yanlış ve asılsız”.

WazirX yönetimi ayrıca Binance’in şimdiye kadar attığı adımlara karşılık olarak, kendi yasal haklarını korumak için gerekli atımları atacağını duyurdu.

Hindistan’ın en popüler kripto para borsalarından olan WazirX, Singapur merkezli Zanmai Labs’e ait. Binance ve Zanmai Labs’in arası, WazirX’in aslında kim tarafından yönetildiği konusunda yaşanan anlaşmazlık nedeniyle açılmıştı.

İkili arasındaki atışmalar, Binance CEO’su Changpeng Zhao’nun Ağustos 2022’de bir açıklama yapıp, WazirX’in Binance tarafından yönetilmediğini söylemesi ile başladı.

Binance, geçtiğimiz ayın sonunda WazirX’e bir ultimatom verip, ya Binance hakkında yaptığı açıklamaları geri çekmesini ya da Binance’in cüzdanlarını 3 Şubat tarihi itibarıyla kullanmayı bırakmasını söyledi.

WazirX yönetimi, 3 Şubat’ta bir açıklama yapıp Binance’te tutulan fonların çok-imzalı cüzdanlara aktarılmaya başladığını duyurdu. WazirX’in en güncel açıklamasında da “kullanıcıların Binance’in açıklaması yüzünden endişelenmesine gerek olmadığı” belirtildi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!