Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Hindistan’ın Dijital Parasını Kaç Kişi Kullanıyor: İşte Resmi Veriler

Hindistan Merkez Bankası (RBI) tarafından açıklanan verilere göre ülkenin merkez bankası dijital parasını (CBDC) 50 bin kişi kullanıyor.

Hindistan Merkez Bankası tarafından bugün yapılan açıklamalara göre ülkede dijital para için uygulamaya konan pilot çalışması 50 bin kişi ve 5 bin işletme tarafından kullanılıyor.

Merkez bankası başkan yardımcısı Rabi Sankar, düzenlenen basın konferansında, “Bu süreci ilerletmek istiyor ama sürecin yavaşça, aşamalı şekilde ilerlemesini istiyoruz. Ortaya hızlıca bir şeyler çıkarmak gibi bir acelemiz yok.” dedi.

Sankar ayrıca “Kullanıcı ve işletme sayısı bakımından kendi hedeflerimiz var. Yavaş bir şekilde ilerleyeceğiz.” diye ekledi.

Sankar tarafından yapılan açıklamalara göre Hindistan Merkez Bankası, dijital paranın tam olarak ne gibi etkilerinin olduğunu ve sonuçlar doğurabileceğini anlamadan harekete geçmek istemiyor.

Hindistan’ın pilot dijital parasını kullanan kişiler şu anda sekiz farklı banka üzerinden işlem yapabiliyor. Bunların arasına yakın gelecekte beş kuruluşun daha katılması planlanıyor.

Hindistan, dijital para için geliştirdiği pilot çalışmasını 1 Aralık 2022 tarihinde başlatmıştı. Merkez bankasının paylaştığı bilgilere göre bu tarihten beri dijital para ile 770 bin işlem yapıldı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!