Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Binance İngiliz Sterlini İşlemlerini Durduracak: İşte Nedeni

Dünyanın en yüksek ticaret hacmine sahip kripto para borsası Binance, mayıs ayında İngiliz Sterlini (GBP) desteğini askıya alacağını açıkladı.

Binance, yakın tarihte kullanıcılarına gönderdiği e-posta aracılığıyla ödeme hizmetleri sağlayıcısı PaySafe‘in Binance kullanıcılarına sağladığı İngiliz Sterlini desteğini sonlandırması nedeniyle yeni kullanıcılar için 13 Mart tarihi itibariyle, mevcut kullanıcılar için ise 22 Mayıs itibariyle İngiliz Sterlini cinsinden yapılan kart ve havale yoluyla yatırma-çekme işlemlerinin askıya alınacağını duyurdu.

Kararın yürürlüğe gireceği 22 Mayıs tarihinden sonra yapılan yatırma işlemlerinin yedi iş günü içerisinde iade edileceği bildirilirken hizmetlerin askıya alınması ile ilgili detayların, yakın zamanda kullanıcılara iletileceği ifade edildi.

Bir Binance sözcüsü konu hakkında basına verdiği demeçte, alınan kararın Binance kullanıcılarının %1’inden daha azını etkilediğini yine de alternatif bir çözüm bulabilmek adına olağanüstü bir çaba sarf ettiklerini belirtti. Ayrıca diğer transfer yöntemlerinin ve borsa üzerinde sunulan hizmet ve ürünlerin bu karardan etkilenmediği de yapılan açıklamalar arasında yer aldı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!