Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Binance İngiltere’de Kalmak İçin Kolları Sıvadı: Bu Hizmetleri Vermeyecek!

Binance, İngiltere tarafından hayata geçirilecek kripto para regülasyonlarına uyum sağlamak için İngiltere’deki kullanıcılarına yönelik özel bir domain (alan adı) oluşturdu.

Dünyanın en büyük kripto para borsası Binance, İngiltere’deki kullanıcılarına yönelik özel bir alan adını piyasaya sürdü. Borsa tarafından paylaşılan bir blog yazısında, bu adımın ülkedeki yeni regülasyonlarla uyum sağlamak için atıldığı belirtildi.

İngiltere Finansal Hizmetler Otoritesi (FCA) kripto paralarla ilgili yeni düzenlemelerin 8 Ekim’de yürürlüğe gireceğini açıklamıştı. Binance, yeterli uyum ve uzlaşı sağlanamadığı için geçtiğimiz haziran ayında İngiltere birimi Binance Markets Limited’ın (BML) kaydını iptal ettirmişti.

Binance’in İngiltere’deki düzenlemelerine uygun olarak hizmet vereceği yeni domain adresi “www.binance.com/en-GB” olacak. Kripto para borsasının pazarlama ve iletişim materyallerini FCA tarafından denetlenen bir firma olan Rebuildingsociety yürütecek.

Binance, düzenleyici politikalarla sağlanan bu entegrasyon sebebiyle İngiltere’deki kullanıcılarına bu hizmetleri veremeyeceğini belirtti:

  • Gift Cards

  • Binance Akademi

  • Binance Research

  • Binance Feed

  • Referans bonus sistemi

Bunun dışında kripto para alım-satım, staking ve vadeli işlemler gibi diğer özellikler İngiltere’deki kullanıcılar içinde aktif olacak.

FCA tarafından kararlaştırılan ve 8 Ekim 2023‘te hayata geçecek yeni kurallar dahilinde, kripto paralar “kısıtlı kitlesel yatırım” olarak sınıflandırılacak ve herhangi bir reklam veya promosyonun “açık risk uyarıları” içermesi gerekecek.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!