Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Binance Kan Kaybediyor: Pazar Hakimiyetinde Ciddi Düşüş! İşte Nedenleri

Dünyanın en büyük kripto para borsası Binance, CFTC tarafından borsaya açılan dava sonrası spot işlem pazar payının önemli bir kısmını kaybederken ABD’de hakimiyetini 3 katına çıkardı. 

Dijital varlık veri sağlayıcısı Kaiko 3 Nisan ayından yayınladığı makalesinde, Binance’in ABD Emtia Vadeli Ticaret Komisyonu (CFTC) tarafından açılan davadan sonra kripto para piyasasındaki spot işlem hakimiyetinin %16’sını kaybettiğini belirtirken ABD’deki pazar payını %200 artırdığını ortaya koydu.

Bankacılık krizi ve devam eden düzenleyici baskıların kripto para borsaları arasındaki dinamikleri belirsizleştirdiğini öne süren Kaiko, Binance’in geçtiğimiz 2 haftada CFTC tarafından dava edilmesi ve sıfır komisyonlu işlem programlarını sonlandırması üzerine spot tarafta önemli bir pazar payı kaybettiğine dikkat çekti. Ancak borsanın hala küresel spot pazarın %54’ünü elinde tutarak lider konumunu sürdürdüğünün de altı çizildi. Binance, vadesiz türev ürünler pazarında ise mevcut payının %2’sini diğer türev borsalarına kaptırdı.

Öte yandan Binance’in ABD iştiraki Binance.US pazar payını %8 seviyesinden %24’e çıkarırken borsanın ABD’deki en büyük rakibi Coinbase’in ise mevcut %60’lık pazar payı, süreç içerisinde %49’a geriledi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!