Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Binance Kendi Blockchain’ini Çıkaracak

Binance Chain temel olarak blockchain varlıklarının transferi ve alım satımı için kullanılacak.

Resmi bloglarında bildirilenlere göre Hong Kong merkezli Binance.com kendi Blockchainini çıkarma ve kripto para biriminin de geliştirilmiş versiyonunu piyasaya sürme çalışmalarını sürdürüyor.

Yeni Blockchain platformunun adı “Binance Chain” olarak belirlendi ve şirketin açıklamalarında söylendiği üzere yeni gelişen teknolojinin ileri versiyonu, kullanım kolaylığı ve likiditeyi temel alıyor.

Coinmarket.cap‘in bildirdikleri Binance’in 1.47 Milyar Dolar‘lık bir kripto para bütçesi yöneterek geçtiğimiz 24 saatin en aktif ikinci kripto borsası olduğunu gösterdi.

Binance Chain, Blockchain mal varlıklarının transferi ve alım satımını sağlayıp akıllı sözleşme kuralları aracılığıyla yönetim görevlerini en aza indirecek ve böylelikle işlem yapılanmasını hızlandıracak.

Binance, geçen sene borsanın açılışıyla birlikte çıkardıkları Ethereum tabanlı kendi kripto para birimi olan Binance Coin (BNB)’i de halka açık Blockchain’lerinde var olabilmesi için geliştireceğini açıkladı. Binance’in Ethereum üzerine inşa edilmiş ERC20 tokenı olan kripto koini, borsanın uç noktadaki başarısından büyük fayda gördü ve piyasa değeri açısından dünya çapındaki en yüksek 30 kripto para listesine girdi.

Binance Coin’in ileri versiyonunun yeni gelecek daha birçok özelliğin yanında tüm Binance Blockchain’ine hizmet eden ana kart olarak görev görmesi bekleniyor. BNB günümüzde borsa ücretlendirmelerini ödemek ve Binance ekosisteminde yatırımlar yapmak gibi çeşitli amaçlarla kullanılabiliyor.

Şimdiden birkaç milyonluk üye ağına sahip oluşu sebebi ile bu Blockchainin potansiyeli çok büyük görülüyor.

Binance’in açıklamaları şu şekilde devam ediyor:

“Merkezsizleştirilmiş borsa yapılarını derinlemesine inceledikten ve yürürlükte olan uygulamaları analiz ettikten sonra Binance kulanıcılarının zaten alışmış olduğu işlem deneyiminde gelişmeler kat edilebileceğine inancımız tam. Merkezileştirilmiş ve merkezsizleştirilmiş borsalar gelecekte birlikte var olacak, birbirlerini tamamlayacak ve dayanışma içinde bulunacaktır. Bugün bu yolu seçiyoruz çünkü Blockchain teknolojisinin dünyayı değiştireceğini düşünüyoruz.”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment