Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Binance CEO’su: Bizim Kilit Pazarımız Rusya’dır

Binance CEO’su Changpeng Zhao, Moskova’da düzenlenen etkinlikte şirketin planlarıyla ilgili bazı açıklamalar yaptı.

Binance’in Moskova’da düzenlediği etkinliğe yüzlerce kişi katıldı ve Changpeng Zhao burada şirketin Rusya’daki planlarına ilişkin önemli bilgiler paylaştı.

Hedef Rusya

Changpeng Zhao etkinlik sırasında yaptığı açıklamalarda şu anda Binance’in özellikle Rusya pazarına büyük önem verdiğini söyledi.

Rusya’da çok fazla sayıda genç yetenek olduğunu belirten Zhao, ülkedeki kripto para regülasyonlarının da Binance’in işine yarayabileceğinden bahsetti. Rusya’yı ABD ve Çin gibi diğer pazarlarla kıyaslayan Zhao şu yorumu yaptı:

Amerika’daki regülatörler birbirlerinden çok bağımsız durumdalar. Çin’in de yakın zamanda harekete geçeceği yok gibi görünüyor. Ama Rusya’da hazırlanmakta olan yasa tasarısı kabul edilirse sektörü olumlu yönde etkileyebilir.

Binance bundan kısa süre önce yaptığı bir duyuruda platforma kısa süre içerisinde ruble desteğinin gelebileceğinden bahsetmişti. Rusya’daki kripto para kullanıcılarının Binance’e doğrudan ruble yatırabilmeleri, şirketin ülke genelindeki konumunu güçlendirebilir.

Vadeli İşlemlere de Değindi

Changpeng Zhao etkinlik sırasında şirketin bundan birkaç hafta önce açtığı vadeli işlem platformuna da değindi.

Binance Futures henüz çok yeni bir platform olmasına rağmen kısa süre içerisinde 2 milyar dolar hacme ulaşmayı başardı. Zaman zaman Binance’in spot platformunu dahi geride bırakan vadeli işlem platformunda kullanıcılara 125 kata kadar varan kaldıraç oranları sunuluyor.

Binance zaman zaman kaldıraç oranının bu kadar yüksek olmasından dolayı eleştiriliyor. Bunun sebebi ise yüksek kaldıraç oranının yatırımcıları riske atıyor olması. Zhao ise kullanıcılardan çok fazla talep geldiği için oranları bu kadar yüksek tuttuklarını söylüyor ve şöyle ekliyor:

İşin içinde biraz pazarlama, biraz insan kaynakları var elbette. Ama tüm bunların yanı sıra yenilikçi de olmak istiyoruz. Diğer şirketlerden elbette kopya çektiğimiz oluyor ama bize özgü yanlarımız da olsun istiyoruz.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment