Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitmain ABD’de IPO Başvurusu Mu Yaptı?

Bitcoin madencilik devi Bitmain aslında son günlerde şirket içinde yaşanan sıkıntılarla gündeme gelmekte. Jihan Wu‘nun diğer kurucu ortak ve eski CEO Micree Zhan‘ı darbe yapar gibi şirketten atması ve diğer çalışanların kendisi ile görüşmesini yasaklaması, yatırımcılar tarafından büyük tepki gördü ve bunun etkileri hala sürüyor.

Buna ek olarak Bitmain’in en büyük rakiplerinden Bİtcoin madencilik ekipmanı üreticisi Canaan’ın geçtiğimiz hafta ABD içerisinde IPO başvurusu yapması da Bitmain’i tetiklemiş olabilir. SEC’e yapılan başvuruda Bitmain’i Almanya’nın en büyük bankalarından Deutsche Bank’ın desteklediği görülmekte. Firmanın ne kadar sermaye hedeflediği bilinmese de daha önceki Hong Kong IPO başvurusundaki miktardan az olacağı tahmin ediliyor.

Bitmain IPO başvurusunun kabul edilme şansını arttırmak için Nasdaq China’nın eski temsilcilerinden Zheng Hua’yı da işe aldı. Bitmain geçtiğimiz aylarda da Teksas içerisinde dünyanın en büyük Bitcoin madencilik tesislerinden birisini açacağını açıklamış ve girişime başlamıştı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment