Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Binance Kullanıcı Varlıkları İçin Yeni Yollar Arıyor: Bankada Tutulabilir!

Dünyanın en büyük kripto para borsası Binance, bazı müşterilerinin banka mevduatlarını spot ve vadeli işlemlerde teminat olarak kullanılabileceği bir çözüm arıyor. 

Bloomberg’in yakın tarihli bir haberine göre Binance, bazı kurumsal yatırımcıların teminat fonlarını banka aracılığıyla tutmasına izin vermeyi düşünüyor. Binance bu çabasıyla merkezi borsanın getirdiği olası kriz risklerini minimum seviyeye indirgemeyi amaçlıyor.

Eğer söz konusu girişim başarıyla gerçekleşirse bankada tutulan para kurumsal yatırımcıların spot ve vadeli işlemleri için teminat görevi üstlenecek ve böylelikle karşı taraf riski azaltılmış olacak.

Piyasa analistlerine göre Binance tarafından atılan bu adım olası bir FTX benzeri iflasın ve endüstri çapında yıkımın önüne geçebilir. Merkezi kripto para borsaları geleneksel finansın aksine hem müşterilerin varlıklarını kendi bünyesinde tutuyor hem de işlemleri gerçekleştirerek müşterilere çeşitli krediler ve hizmetler sunuyor. Bu durumda büyük ve tek merkezli bir riski beraberinde getiriyor.

Olaya aşina kaynakların açıklamasına göre Binance’in bu hizmeti vermek için radarına aldığı İsviçre merkezli iki banka bulunuyor. Kaynaklar bu iki bankaların Bank Frick ve FlowBank olabileceğini belirtti.

Bankalar tarafından konu hakkında gizlilik şartları gereği henüz bir yorum yapılmazken gelişmenin detaylarına dair daha fazla açıklamanın önümüzdeki günlerde gelmesi bekleniyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!