Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Binance Kullanıcıları 9 Milyon Dolar “Tasarruf Edebilirdi”

Binance CEO’su Changpeng Zhao, borsadaki kullanıcıların geçen hafta 9 milyon dolar tasarruf etme fırsatını kaçırdığını açıkladı. Binance CEO’su, bunun Ethereum ağındaki yüksek gas ücretlerinden kaynaklandığını dile getirdi.

Ethereum (ETH), Bitcoin ile birlikte yükselişe geçip 1.900 doların üstüne çıktı ve rekor tazeledi. Fiyatın rekor kırdığı saatlerde, Ethereum ağındaki ortalama gas ücreti 20 dolara çıktı.

Milyonlarca dolar tasarruf imkanı

ERC-20 işlemlerine aracılık eden kripto para borsaları, yüklü miktarlarda gas ödüyor. Nansen CEO’su Alex Svanevik, Binance’in bir hafta içerisinde ödediği işlem ücretlerinin toplam değerinin 5.000 ETH’den fazla olduğunu açıkladı. Binance böylece Huobi, Nexo, FTX gibi isimleri geride bırakıp ETH için en çok işlem ücreti ödeyen platform oldu.

Changpeng Zhao bunu doğrulayan bir açıklama yapıp, “(Binance 9 milyon dolarlık işlem ücreti ödedi demeyelim), Binance kullanıcıları geçen hafta 9 milyon dolar tasarruf edebilirdi diyelim.” dedi. Zhao buna ek olarak şu ifadeyi kullandı:

“Ethereum, Binance Smart Chain için 9 milyon dolarlık bir reklam yapmış oldu.”

BNB ve BSC ikilisi büyüyor

Blockchain verilerine göre Binance Smart Chain, bir gün içerisinde Ethereum’a kıyasla neredeyse iki kat daha fazla işleme ev sahipliği yapıyor. Kullanıcısına düşük işlem ücreti vadeden BSC, kitlesini büyütmeyi sürdürüyor.

Binance’in kendi dijital parası olan Binance Coin (BNB), BSC’ye eşlik ediyor. Değerini 30 gün içerisinde dörde katlayan BNB, 18 Şubat itibarıyla 190 doların üstüne kadar çıkıp rekor kırdı.

binance-smart-chain-ethereum-network-islem
Binance Smart Chain’deki günlük işlem sayısı
Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!