Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Binance Kurucusu CZ İçin Büyük Gün: Karar Ne Olacak?

ABD, bugün Binance kurucusu CZ’nin cezası hakkında kararı verecek. 

Binance’in kurucu ortaklarından olan ve yıllarca CEO’luğunu yürüten Changpeng Zhao (CZ), ABD’de geçen yıl bir uzlaşmaya vararak 50 milyon dolar para cezası ödemeyi ve görevinden ayrılmayı kabul etmişti.

CZ için daha sonra ABD Adalet Bakanlığı (DOJ), Banka Gizlilik Kanunu’nu ihlal ettiği için 36 ay hapis cezası ve 50 milyon dolar para cezası verilmesi gerektiği belirtilmişti.

Kritik gün bugün

ABD’li savcılar ilk olarak 18 ay düşünülen cezanın 36 aya çıkarılmasının uygun olacağını dile getirmişti. CZ’nin için kritik karar bugün verilecek. Eski CEO’nun bugün yapılacak duruşmada Banka Gizlilik Kanunu’nu ihlal ettiğini itiraf edip, hapis cezası alacağı tahmin ediliyor.

Öte yandan Zhao’nun 18 aydan kısa herhangi bir cezaya itiraz etme şansı bulunmuyordu. Son gelen talep ile Binance tarafının itiraz hakkı bulunuyor. Kurucunun avukatları ise herhangi bir hapis cezası olmamasını bunun yerine ev hapsi ve denetimli serbestlik talebinde bulundu.

CZ’nin avukatlarından biri, 18 aydan fazla ceza istenmesinin bir itiraza şans tanıyacağını ancak bunun başarılı olma ihtimalinin düşük olduğunu söyledi.

Zhao’ya verilecek kararın bir emsal niteliğinde olacağı ve caydırılık açısından önemli olduğu düşünülüyor. Ancak CZ’nin anlaşma dahilinde suçlamaları kabul etmesi mahkeme tarafından olumlu karşılanabilir.

Son olarak mahkeme belgelerine göre CZ, ABD mahkemesinden işlediği suçlardan dolayı özür diledi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!