Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ethereum Onayını İlgilendiren SEC Davasında Yeni Gelişme: 1 Yıl Olmuş!

Ethereum ekosisteminin en büyük geliştiricilerinden ConsenSys, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) davası hakkında daha fazla detay paylaştı.

ConsenSys 29 Nisan Pazartesi günü mahkemeye sunduğu düzenlenmiş bir şikayette, SEC’nin Ethereum’u 1 yıldır soruşturduğunu belirtirken süreç boyunca “menkul kıymet” tanımı yapıldığına yer verildi.

SEC’nin Ethereum soruşturmasının 28 Mart 2023’de başladığını dile getiren şirket, karara ilişkin onayın İcra Dairesi Direktörü Gurbir Grewal tarafından verildiğini kaydetti.

28 Mart 2023’te, İcra Dairesi Direktörü Gurbir Grewal, “Ethereum 2.0” konusuna ilişkin Resmi Soruşturma Kararını onayladı ve SEC personeline soruşturma ve mahkeme celbi için daha geniş yetki verdi.

ConsenSys geçtiğimiz hafta SEC’ye Ethereum’u düzenleme yolundaki davranışları nedeniyle dava açmıştı. Davada Ethereum’un bir menkul kıymet olarak tanımlanmasının yanlış olduğuna ve bu konunun SEC’nin yetki alanının dışında yer aldığına vurgu yapılmıştı.

Ethereum’un menkul kıymet mi yoksa emtia mı olarak sınıflandırılacağı özellikle son dönemlerde tartışmaların merkezine taşındı. Bu sınıflandırmanın ABD merkezli spot Ethereum ETF onayı için hayati bir değere sahip olacağı düşünülüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!