Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

SEC’ye Karşı Büyük Ethereum Davası Açıldı: Kanunları İhlal Etmiş Olabilir!

Blockchain yazılım firması ConsenSys, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) aleyhinde dava açtı.

ConsenSys, dün Teksas’taki bir mahkemede açtığı davada, “ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu, ETH’yi onun emtia özellikleri taşımasına – ve SEC geçmişte tüm dünyaya ETH’nin bir menkul kıymet olmadığını ve SEC’nin yetki alanına girmediğini söylemiş olmasına – rağmen bir menkul kıymet olarak düzenlemeye çalışıyor” dedi.

Geçtiğimiz haftalarda SEC’nin Ethereum Foundation ile çalışan bazı kuruluşlara celp gönderdiği ve ETH’yi bir menkul kıymet olarak soruşturduğu yönünde haberler çıkmıştı. ConsenSys’in açıklamasına göre SEC, ETH’nin menkul kıymet olduğu kararını aldı ve şirketin geliştirdiği MetaMask cüzdanını incelemeye başladı.

ConsenSys ayrıca SEC’nin bu ayın başında şirkete karşı yasal olarak harekete geçeceği yönünde bildiri gönderdiğini belirtti.

ConsenSys’in iddiasına göre SEC, şirketin MetaMask aracılığıyla menkul kıymet sattığını öne sürse de MetaMask yalnızca bir arayüz olarak işlev görüyor.

ConsenSys, mahkemenin ETH’nin menkul kıymet olmadığını ilan etmesini ve SEC’nin kanunları ihlal ettiği yönünde karar almasını istiyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!