Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Binance Labs, Web3 ve Blockchain Benimsenmesini Artırmak İçin 500 Milyon Dolarlık Fon Oluşturdu

Dünyanın en büyük kripto para borsası Binance’in risk sermayesi kolu Binance Labs, web3 ve blockchain şirketlerine yatırım yapmak için 500 milyon dolarlık fon oluşturdu.

1 Haziran tarihinde Binance’in resmi blog sayfasından yapılan açıklamada, DST Global Partners, Breyer Capital, Whampoa Group ve birçok firmanın fona destek olduğu belirtildi.

Binance CEO’su Changpeng Zhao (CZ) konuya ilişkin yaptığı açıklamada

Yeni oluşturulan fonun amacı; web3, merkeziyetsiz finans (DeFi), NFT’ler, oyun, metaverse projelerini ve keşfetmek ve desteklemektir.

ifadelerine yer verdi.

Binance’in, 2018 yılından beri 25 ülkede toplam 100 projeye destek olduğu belirtiliyor.

BNB Chain’in Teknik Yol Haritası Paylaşıldı

Binane Coin’in blockchain sistemi BNB Chain; ağın merkeziyetsiz yapısını, side-chain’lerin kapasitesini geliştirilmesini ve merkeziyetsiz uygulamaların (dApp) performansını iyileştirmeyi amaçlayan teknik yol haritasını paylaştı.

Binance Chain ve Binance Smart Chain yaklaşık 4 ay önce birleşerek BNB Chain’i oluşturmuştu. Yeni yol haritasında, doğrulayıcı sayısı nerdeyse iki katına çıkarak 41’e yükseltilmesi ve işlem kapasitesinin 200 milyona çıkarılması hedefleri yer alıyor. Ayrıca ağ güvenliğinin de artırılması planlanıyor.

Binance’in yaptığı duyuruda, BNB chain hakkında “Bu iyileştirmeyle birlikte en yoğun zamanlarda bile kusursuz bir dApp deneyimi sunacak.” açıklamalarında bulundu.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!