Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Binance Launchpad Projeleri Kazandırıyor Mu? Ethereum Kıyasında Dikkat Çeken Veriler!

Yapılan detaylı araştırma kripto para borsası Binance’in belirli aralıklarla yaptığı Launchpad projelerinin detaylı getiri raporunu ortaya koydu.

Kripto para araştırma firması CapitalismLab tarafından sunulan veriler uzun vadeli BNB tutmanın getirilerini ve Launchpad kazançlarının detaylarını ortaya koydu. Yapılan araştırmada BNB ile Ethereum’un uzun vadeli getirileri kıyaslanırken 2021 yılından bu yana yapılan Binance’in Launchpad projelerinin ayı ve boğa sezonundaki performansları da kıyaslandı.

Öncelikle tabloyu daha net anlayabilmemiz için birkaç terime açıklık getirmek gerekiyor. Tabloda belirtilen “D1 Gain” belirtilen projenin listelendiği gün satıldığında kaç kat kazanç sağladığını ifade ederken “ATH Gain” ise o projenin fiyatı tüm zamanların en yüksek seviyesindeyken (ATH) olabilecek potansiyel kazancı gösteriyor.

D1 ROI”  Launchpad süresince 1 BNB yatırım yapanların elde ettiği tokenları projenin listelendiği gün satmasıyla elde edeceği BNB karını belirtirken “ATH ROI” ise 1 BNB yatırım yapanların elde ettiği tokenları tepe noktadan satarak elde ettiği BNB kazancını temsil ediyor.

Araştırmaya göre Binance Launchpad projelerinin ortalama getirisi 12,6x olarak karşımıza çıkıyor. Öte yandan ATH ortalama getirinin ise 25,7x olduğu anlaşılıyor. BNB tabanlı D1 ROI 0,015 iken BNB tabanlı ATH ROI ise 0,031 seviyesinde konumlanıyor.

Ayı piyasasında daha karlı

Binance tarafından ayı piyasasında hayata geçirilen son 3 Launchpad’e baktığımızda birçok boğa piyasası projesinden daha karlı oldukları görülüyor. Özellikle HOOK’tan bu yana piyasaya sürülen üç token ile ilgili olarak tüm göstergeler ortalama kazancın üzerinde bir seviye bulunuyor.

Ortalama D1 Gain, 24,4x ile tarihsel medyan değerinin 1,9 katı, ATH Gain ise tarihsel ortalama değerinin 1,4 katı ile dikkat çeken bir tablo çiziyor. BNB tabanlı D1 ROI 1,5x ve BNB tabanlı ATH ROI 1,3x seviyeleriyle boğa piyasasındaki birçok projeye taş çıkartıyor. Başka bir deyişle ayı piyasasındaki bu Launchpad’lerin boğa piyasasındaki çoğu projeden daha karlı olduğu anlaşılıyor.

Analize göre bunun nedeni muhtemelen piyasadaki durgunluk ve büyük atılımların olmamasından kaynaklanıyor. Deyim yerindeyse meydanı boş bulan Binance, bu sayede yatırımcılarına daha fazla kar marjı sağlayabiliyor.

BNB tutmak mı daha karlı ETH staking mi?

BNB’yi elde tutmanın uzun vadeli getirileri Ethereum staking ile karşılaştırıldığında dikkat çeken bir görüntü karşımıza çıkıyor.

Geçtiğimiz iki buçuk yıl boyunca Binance Launchpad’den elde edilen tokenlar listeleme günü satılsaydı, BNB tabanlı toplam yatırım getirisi yıllık getiri ile birlikte %36 olacaktı. Bu durum aynı dönemde Ethereum staking’den elde edilen getirilerden daha yüksek olduğu görünüyor.

Bununla birlikte Binance Launchpool’dan elde edilen kazançlar da dikkate alınmalıdır. Launchpool’da stake etme işleminden elde edilen kazançlar da dahil edildiğinde BNB tabanlı toplam yatırım getirisi yıllık %52 olacaktır. Bu, aynı dönemde Ethereum staking getirilerinden elde edilen kazancın neredeyse iki katıdır.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!