Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Fransa’dan ABD’li Kripto Para Şirketlerine Yeşil Işık: Kucak Açacak!

Fransa regülatörleri, ABD’deki düzenleyici belirsizlikten kaçan kripto şirketlerine kucak açmaktan memnuniyet duyacaklarını belirtti.

ABD regülatörlerinin kripto para sektörünün düzenlenmesi konusunda henüz bir fikir birliğine varamaması nedeniyle ülkede faaliyet gösteren kripto para şirketlerinin operasyonlarını, çok daha kripto dostu düzenlemelere sahip bir ülke olan Fransa’ya kaydırdığı belirtildi. Fransız regülatörler, operasyonlarını ülkeye kaydıran şirketleri memnuniyetle karşılayacaklarını bildirdi.

Fransa finansal regülatörü (AMF) Genel Sekreteri Benoit de Juvingy 16 Mayıs tarihinde yaptığı açıklamada, 2019 yılında yasalaştırılan kripto para hizmet sağlayıcılarına yönelik çıkarılan mevzuatın kendilerini küresel anlamda öncü yargı bölgelerinden biri haline getirdiğini ifade etti. ABD rejiminden uzaklaşmak isteyen şirketlere kapılarının açık olduğunu belirten sekreter, konu hakkında şu ifadelerde bulundu:

Amerikalı oyuncular Fransız rejiminden ve 2025’ten itibaren uygulanacak olan Avrupa kurallarından yararlanmak isterlerse her zaman kapımız açık. ABD’li mevkidaşlarımızla görüşmelerimiz olumlu yönde sürmeye devam ediyor.

Öte yandan Fransa’nın düzenleyici sisteminin nispeten daha öngörülebilir ve istikrarlı olduğunun altı çizilirken operasyonların kolay olmadığına da dikkat çekildi. Mevcut durumda, Binance, Bitstamp ve diğer 72 farklı kripto para şirketinin ülkede kara para aklama karşıtı prosedürlere sahip olduğu belirtildi. Ayrıca henüz hiçbir şirket başvurmamış olsa da yeterli gereksinimleri sağlayabilen sağlayıcıların lisans başvurusunda bulunabileceği de hatırlatıldı. Bunun yanı sıra düzenleyicinin prosedürleri göz ardı etmeye karşı istekli olduğuna da dikkat çekildi.

Tüm bu zorlukların yanı sıra regülasyonların bazı gri noktalara sahip olduğu da göze çarpan detaylar arasında bulunuyor. Düzenleme aşamasında kripto para influancerları konusunda çeşitli fikir ayrılıkları yaşandığı bilinirken Avrupa Birliği’nin de merkeziyetsiz varlıkların ve operasyonların düzenlenmesi konusunda henüz tartışma aşamasında olduğuna dikkat çekiliyor.

Bazı kripto para aktörlerinin prosedürlerin oldukça zorlu ve uzun sürdüğü hatta gerçekleştirilmesinin neredeyse imkansız olduğunu öne sürse de AMF yetkililerinden Stephane Pontoizeau, dersine çalışan şirketlerin süreci kolayca atlatacağını dile getirdi.

USD Coin (USDC) stablecoin’inin ihraççısı Circle Internet Financial yetkilisi Teana Baker Taylor, AMF’nin ileri görüşlülüğü ve usta risk yönetimiyle ünlü bir düzenleyici kurum olduğunu belirterek regülatöre olan güvenini ifade etti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!