Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Binance Liderliğinde Polyhedra Network’e ZK Altyapısı İçin 10 Milyonluk Yatırım

Kripto altyapı sağlayıcısı Polyhedra Network, Binance Labs ve Polychain Capital’in öncülük ettiği finansman turunda 10 milyon dolar topladı.

Polyhedra Network tarafından yapılan açıklamada, başarılı fonlama turuna dair detaylara yer verildi. Binance Labs ve Polychain Capital‘in öncülük ettiği fonlama turuna Animoca Brands ve dao5 gibi önemli firmalarda katıldı.

Şirketin açıklamasına göre bu fon, kriptografik bir yöntem olan zero knowledge kanıtı (zk-proof) teknolojileriyle desteklenen Web3 altyapısını geliştirmek için kullanılacak. Öte yandan fonun belirli bir kısmı ise yeni sermaye, ekosistem büyüme girişimlerini, mühendislerin işe alınmasını ve zk-proof protokol araştırmaları için kullanılacak.

Polyhedra’nın temel vizyonunda, daha fazla blokzinciri ile entegre olarak çalışan, ölçeklenebilirliği ve gizliliğine odaklanan eksiksiz bir sistem yer alıyor. Ekip, şimdiye kadarki çalışmalarıyla web2 ve web3 sistemleri arasında varlık göndermek için bir zero knowledge köprüsü (zkBridge) çözümü de dahil olmak üzere sıfır bilgi kanıtı teknolojisini kullanan çeşitli altyapı teklifleri geliştirdi.

Şirketin yakın tarihli yol haritasında dikkat çeken başlıklar arasında merkeziyetsiz kimlik yapısıyla entegre çalışan blokzincir köprüleri, geliştiriciler için uygulama arayüzleri ve yazılım geliştirme kitleri yer alıyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!