Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Google Bu Altcoin Ağına Doğrulayıcı Olarak Katılacak: Fiyatta Hareketlilik!

Google Clould’un Tezos doğrulayıcılarından biri olacağının açıklanması üzerinde XTZ fiyatında hareketlilik görüldü.

Google’ın bulut hizmetleri Google Cloud, kurumsal müşterilerine Tezos blockchain’inde Web3 uygulamaları oluşturabilmelerini, işlem geçmişlerini doğrulayabilmelerini ve depolayabilmelerini sağlayan Tezos nodelarını dağıtabilmelerine imkan tanıyacağı belirtildi. Şirketin bu amaç dahilinde Tezos blockchain’inin doğrulayıcılarından biri olacağı duyuruldu. İş birliği haberinin ardından Tezos’un yerel tokenı XTZ’de %15’e varan yükseliş meydana geldi.

Google yakın zaman içerisinde bulut hizmeti sağlayıcısı Google Cloud aracılığıyla Web3 ve blockchain altyapı hizmetleri alanında pek çok faaliyet alanında varlık gösterdi. Şirket, geçtiğimiz yılın ekim ayında bulut tabanlı bir node motoru geliştirdiğini açıklamıştı. Şirket node motoru haberinden kısa bir süre sonra ise Solana (SOL) blockchain’iyle bir anlaşma yaparak Solana doğrulayıcıları arasına katılmıştı.

Coingecko verilerine göre son 7 gün içerisinde %25’e yakın değer kazanan XTZ, haberin açıklanmasının ardından 1,20 dolar seviyelerinden 1,38 dolar seviyelerine yükselerek %15 değer kazandı. XTZ, yazım itibariyle 1,33 dolar seviyesinden işlem görüyor.

Son zamanlarda birçok teknoloji devi blockchain şirketleri ile doğrulayıcı anlaşmalarına imza attı. Yakın geçmişte Japon teknoloji devi SoftBank, oyun odaklı blockchain Oasys’e doğrulayıcı olarak katılmıştı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!