Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Binance Listeledi: Aavegotchi (GHST) Nedir?

Önde gelen kripto para borsası Binance tarafından listeleme duyurusu paylaşılan Aavegotchi (GHST) nedir ve duyuru ile fiyatında yaşanan değişiklikler ne yönde? Binance tarafından bu sabah listelenen Aavegotchi ile ilgili merak ettiğiniz detayları haberimizde bulabilirsiniz.  

Dünyanın önde gelen Bitcoin ve kripto para borsalarından sayılan Binance bu paylaştığı blog gönderisi ile yeni bir coin listeleme müjdesi verdi. Binance, Aavegotchi (GHST) coini borsanın Innovation Zone kısmında listeleyeceğini açıkladı. Binance kullanıcıları Türkiye saati ile 08:30’dan itibaren GHST coin ile alım-satımı yapmaya başladılar. Kullanıcılar Aavegotchi için GHST/ETH ve GHST/BUSD paritelerinde işlemlerini gerçekleştirebilirler.

Aavegotchi, 11.7 milyon dolar piyasa değeri bulunuyor. GHST için günlük ticaret hacmi ise şu anlık 10.2 milyon dolar sularında seyrediyor. Şu an 0,6177 dolar olan GHST fiyatı son 24 saatte yaklaşık %20 artış gösterdi. Bu artışta Binance listeleme duyurusunun da bir payı olduğu söylenebilir.

Aavegotchi (GHST) nedir?

Aavegotchi, Aave ekibi tarafından DeFi ve NFT (Non-Fungible Token) piyasalarını harmanlamayı hedefleyen bir proje olarak ortaya çıkarıldı. Aave yaratıcıları, efsane oyun Tamagothchi’den esinlenerek Aavegotchi’yi yaratmaya karar verdiler. Aavegotchi, kullanıcılara merkeziyetsiz finans (DeFi) deneyimini oyunlaştırma imkanı sunar. Proje içerik tasarımı kripto sanatçısı Xibot tarafından yaratıldı ve sanatçı proje için ikonik pikselli görünümü tercih ederek daha fazla dikkat çekmeyi başardı. Bu oyunlaştırılmış DeFi kavramını şöyle özetleyebiliriz:

  • Aavegotchi hayaletleri aslında birer NFT’dir ve içlerinde teminat olarak Aave aToken bulundururlar.
  • ATokens, Aave lending sistemi aracılığı ile getiri sağladığından Aavegotchi’lere sürekli artan bir yield getirisi sunar.

Aavegotchi-GHST-nedir

GHST, kullanıcılarına oyunlaştırılmış bir DeFi deneyimi sunarken; Aavegotchi’leri toplamasına, yarıştırmasına ve birleştirmesine izin veren merkeziyetsiz finans özelliklerine sahip bir kripto para koleksiyon projesidir. Aavegotchi (GHST) bir DAICO olarak piyasaya sürüldü. DAO tarafından yönetilen token satışı anlamına gelen DAICO ile Aavegotchi için toplanan fonlar topluluk tarafından yönetilir.

GHST için maksimum arz 26 milyon 21 bin 692 olarak belirlendi. GHST coinin dolaşımdaki arzı şu an 19 milyonun hemen üzerinde seyrediyor. Aavegotchi şu an Binance dışında OKEx, MXC.COM, Uniswap ve Bilaxy gibi birçok platformda listeleniyor. CoinMarkarCap verilerine göre Aavegotchi için yer aldığı tüm platformlardaki toplam parite sayısı ise yaklaşık 25 olarak bildiriliyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!