Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Binance Listeledi, Uniswap (UNI) Binlerce Dolar Kazandırdı

Merkeziyetsiz uygulamalardan (DeFi) Uniswap, UNI adı altında kendi kripto para birimini geliştirdi. Kripto para borsası Binance, UNI tanıtıldıktan 1 saat sonra bu kripto parayı borsaya ekleyeceğini açıkladı. Bunun sonucunda UNI sahipleri binlerce dolar kazandılar.

Uniswap dün bir blog gönderisi yayınladı ve UNI adlı yeni bir kripto para birimi geliştirdiğini duyurdu. Uniswap ekibi özel bir airdrop düzenleyerek 1 Eylül tarihinden önce Uniswap’i kullanmış herkese 400 adet UNI coin verdi. Eğer siz de 1 Eylül’den önce Uniswap’te işlem yaptıysanız, Uniswap hesabınızı bir göz atmanızı tavsiye edebiliriz.

Binance UNI tanıtıldıktan sadece 1 saat sonra bu tokenı listeleyeceğini açıkladı. Binance UNI’yi 17 Eylül TSİ 06:00 itibarıyla borsaya ekledi ve UNI/BTC, UNI/USDT, UNI/BUSD, UNI/BNB paritelerini açtı. Bunun sonucunda borsadaki UNI fiyatı adeta uçuşa geçti.

binance-uniswap-uni-coin

Binlerce Dolar Kazandırdı

Uniswap ekibi 1 Eylül gününden önce platformda işlem yapmış herkese 400 UNI vererek tarihin belki de en radikal airdroplarından birini düzenledi. Synthetix’in kurucusu Kain Warwick bunun “dahiyane bir hareket” olduğunu söyleyerek Uniswap ekibini takdir etti. Warwick ayrıca bunun “şu ana dek görülmüş en iyi token dağıtım yolu” olduğunu söyledi.

Cointelegraph’ın haberine göre bu haber yayıldıktan sonra sadece birkaç dakika içerisinde 13 bin kişi platforma giriş yapıp kendilerine verilmiş 400 adet UNI’yi aldı. Bu tokenların değeri 1,000 dolardan daha fazla. Uniswap böylece insanlara tek bir airdrop ile binlerce dolar para kazandırmış oldu.

Uniswap Ethereum tabanlı bir platform olduğu için Uniswap kullanımının yoğunlaşması; Ethereum ağındaki yükün de ağırlaşması anlamına gelir. Bu kadar fazla kişi Uniswap hesabına girmeye çalışınca Ethereum ağındaki işlem ücretleri de artmaya başladı. Uniswap kullanıcıları sadece birkaç saat içerisinde neredeyse 1 milyon dolarlık işlem ücreti ödediler.

UNI İçin Nasıl Bir Dağıtım Modeli İzlenecek?

Uniswap tarafından yapılan açıklamaya göre şu anda 1 milyar adet UNI üretilmiş durumda. Bu tokenlar önümüzdeki 4 yıl boyunca dağıtılmaya devam edecek. Bu tokenların:

  • %60’ı Uniswap topluluğuna (600,000,000 UNI)
  • %21.51’i Uniswap ekibine (251,101,000 UNI)
  • %17.80’i 4 yıl taahhütlü yatırımcılara (178,000,000 UNI)
  • %069’u 4 yıl taahhütlü danışmanlara (6,899,000 UNI) ayrılacak.

Bu 1 milyar adet UNI’nin %15’lık kısmı, yani 150 milyon tanesi çoktan dağıtıldı. Bu tokenlar 1 Eylül öncesi faaliyet göstermiş likidite sağlayıcılarına, SOCKS sahiplerine ve genel olarak Uniswap kullanıcılarına ayrıldı. Uniswap geri kalan tokenları aşağıdaki likidite havuzları üstünden dağıtmayı sürdürecek:

  • ETH/USDT
  • ETH/USDC
  • ETH/DAI
  • ETH/WBTC

Blog gönderisinde yer alan bilgilere göre bu ilk madencilik programı 18 Eylül TSİ 15:00’te açılacak ve 17 Kasım TSİ 15:00’te son bulacak. Bu program kapsamında havuz başına 5 milyon UNI ayrılacak.

Uniswap ekibi projenin yönetişim sürecine “dahil olmayacak” ve UNI için planlanmış olan dağıtım süreci 4 yıl boyunca devam edecek. Bu 4 yıllık sürecin ardından UNI yılda %2’lik bir enflasyon oranına sahip olacak.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment