Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Binance’in Maden Havuzu Açıldı

Dünyanın en büyük kripto para borsası Binance, kendi maden havuzunu açtığını duyurdu.

Binance CEO’su Changpeng Zhao geçtiğimiz günlerde şirketin ilk bloğunu kazdığını, maden havuzunun kısa süre içerisinde açılacağını açıklamıştı. Şirketin bugünkü duyurusuna göre Binance’in maden havuzu artık kullanıma hazır.

Binance’in maden havuzuna katılan madenciler 1 Haziran TSİ 03:00’e kadar komisyon ödemeyecekler. Binance bu tarihten sonra madencilerden %2.5 oranında komisyon almaya başlayacak.

Binance Blog

Şirketin duyurusunda da görülebileceği üzere bu havuzda hem PoW hem de PoS algoritmaları destekleniyor. Ayrıca Binance Pool genel olarak Binance ekosisteminin bir parçası olduğu için madenciler buradaki fonlarını şirketin diğer platformlarına kolayca aktarabilecekler. Binance bu sayede hem kendi ekosistemini büyütmüş olacak hem de madencilere işlem kolaylığı sunmuş olacak.

Binance Büyüyor

Bir spot borsası olarak yola çıkan Binance artık bir spot borsasından çok daha fazlası. Şirketin artık ayrı ayrı hem vadeli işlem hem de merkezsiz borsaları bulunuyor. Binance bunun yanı sıra lending, staking gibi hizmetler de sunuyor.

Şirketin madencilik sektörüne de giriş yapması Bitcoin’i tam olarak nasıl etkileyecek merak konusu. Bazı uzmanlar Bitcoin ağının zaten merkezileşmesinden endişeleniyorlar. Bunun sebebi Bitcoin ağındaki hash oranının yarısından fazlasının Çin merkezli olması.

Binance gibi dev şirketlerin de madencilik yapıyor olmaları Bitcoin ağının gitgide daha da merkezi bir hal almasına yol açabilir. Ve bu durum birçok kişiyi endişelendiriyor.

Twitter
Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment