Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Binance NFT Pazar Yeri “Abonelik Mekanizması” Nedir?

Binance, özel NFT satışlarında kullanıcılarının adil ve eşit bir yol ile NFT satın almasını sağlayacağı yeni bir özellik olan “Abonelik Mekanizmasını” başlattığını duyurdu.

NFT ekosisteminin gün geçtikçe popülerleşmesi ile sınırlı sayıda NFT’nin bulunduğu satışlarda, koleksiyondan bir ürüne sahip olmak isteyen kullanıcılar arasında adil bir şekilde NFT satın almanın neredeyse imkansız hale geldiğini düşünen Binance, 5 Ocak 2021 tarihinde resmi blog sitesinden yaptığı gönderi ile NFT pazar yerinde kullanıcılarının eşit bir şekilde NFT satın alması için yeni bir “Abonelik Mekanizmasıbaşlattı.

Binance’in yeni NFT Abonelik Mekanizması, rastgele bir alıcı seçim süreci izleyerek NFT satın alım sürecini kısıtlayacak ve NFT alımlarında limit getirecek bu sayede daha fazla kullanıcının NFT satın alma şansına sahip olmasını sağlayacak. NFT Abonelik Mekanizması süreci hazırlık, abonelik, hesaplama ve dağıtım olmak üzeri dört aşamadan oluşuyor.

Hazırlık Aşaması

Hazırlık aşamasında satışlara katılmak isteyen kullanıcıların NFT satışı için belirlenen minimum token miktarına sahip olmaları gerekecek. Binance, minimum token miktarının NFT oluşturucuları tarafından belirleneceğini söyledi.

Abonelik Aşaması

Bakiyesi minimum katılım gereksinimini karşılayan kullanıcılara abonelik aşamasında, NFT üreticileri tarafından belirlenen “kullanıcı başına satın alma limitine” göre Binance tarafından “katılım bileti” verilecek. Katılım biletleri kullanıcıların satışta maksimum alabileceği NFT sayısını gösterecek. Kullanıcılar katılım biletlerinin bir kısmını yada tamamını taahhüt ederek birincil NFT satışına abone olabilecekler. NFT satışlarını adil tutmak istediğini belirten Binance, daha fazla katılım bileti ile abone olmanın satın alma işleminin başarılı olacağının garantisi vermediğini vurguladı. Kullanıcıların, daha fazla bilet taahhüt etmeleri NFT’yi başarılı bir şekilde satın alma şanslarını arttıracak. Binance ayrıca kullanıcıların abone oldukları katılım bileti sayılarına göre bakiyelerindeki token’larının kilitleneceğini ve son aşama olan dağıtım aşamasından sonra açılacağını bildirdi.

Hesaplama Aşaması

Üçüncü aşama olan hesaplama aşamasında Binance sistemi tarafından abone olunan tüm katılım biletleri arasından adil ve rastgele bir şekilde birincil satıştan NFT satın alabilecek olan kazanan biletler belirlenecek.

Dağıtım Aşaması

Son olarak dağıtım aşamasında kazanan biletler birincil NFT satışından NFT satın alabilecek ve belirlenen token tutarı bakiyelerinden düşecek. NFT satışına katılmaya hak kazanmayan katılım biletleri için ödenen token miktarları ise kullanıcıların spot cüzdanlarına iade edilecek.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!