Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Binance Olayında Kilit Rolü Olan IRS: Kripto Para Soruşturmalarında Yön Değişti!

ABD İç Gelir Servisi (IRS) kripto para sektörüne ilişkin vergi kaçakçılığında artış görüldüğünü açıkladı.

Kripto para borsası Binance’e 4,3 milyar dolar değerinde ceza verilmesinde öncü rol üstlenen IRS, sektöre yönelik vergi sorunlarının katlanarak arttığını belirtti.

Bloomberg tarafından sunulan habere göre IRS’nin cezai soruşturma bölümü başkanı Jim Lee 4 Aralık günü yaptığı basın açıklamasında, üç yıl önceki aktif kripto soruşturmalarının %90’dan fazlasının kara para aklamayı içerdiğini fakat geçen yılki kripto para davalarının %50’sinin vergi konusuyla ilgili olduğunu vurguladı.

Kurum 2019 yılında şirketlerden kripto para yatırımcılarını ve kazançlarını şeffaf bir şekilde açıklamalarını talep etmişti. Elde edilen veriler doğrultusunda büyük bir vergi açığının olduğunu belirten IRS, kurumlardan bireylere varasıya geniş bir kitlenin bu duruma dahil olduğunu ifade etti.

Kripto para vergilendirmesi konusundaki sorunların geniş bir yelpaze genelinde dallandığına yer verilirken vergi mükelleflerinin sermaye kazançlarından veya madencilik faaliyetlerinden elde ettikleri geliri bildirmemelerinden, kripto para yatırımlarını bilerek açıklamayan bireylere kadar vergi sorunları içerdiği belirtildi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!