Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Binance Pay Nedir, Nasıl Kullanılır?

Binance, Şubat 2020’de kısıtlı düzeyde kullanıma açtığı Binance Pay uygulamasının yeni sürümünü yayınladı. Kripto parayla esnaflar dahil olmak üzere eşten-eşe ödeme yapmayı sağlayan uygulama, Türk lirası dahil olmak üzere beş itibari parayı destekliyor.

Kripto para borsası Binance, “Pay” adlı ödeme uygulamasını geçen ay 250.000 kullanıcısının deneyimine açtı. 12 Mart itibarıyla tüm Binance kullanıcıları uygulamaya erişim sağlayabiliyor.

Binance Pay nedir, ne işe yarar?

Kimliğini doğrulatmış kullanıcılar, birine kripto para göndermek veya birinden kripto para almak için Binance Pay uygulamasını kullanabilir. Uygulamada Türk lirasına ek olarak Avustralya doları, Brezilya reali, İngiliz sterlini ve euro desteklenmektedir.

Kripto para tarafındaysa BTC, ETH, BNB, BUSD, ADA, ATOM, BCH, DASH, DOGE, DOT, EOS, ETC, FIL, HBAR, LINK, LTC, MATIC, NEO, PAX, QTUM, TRX, TUSD, UNI, USDC, VET, WRX, XLM, XMR, XRP, XTZ, ZEC, USDT ve SXP kullanılabiliyor.

Sitede yer alan bilgilere göre Binance Pay için kullanıcılardan herhangi bir işlem ücreti alınmıyor.

Binance Pay nasıl kullanılır?

Kullanıcılar, Binance uygulaması içerisinde yer alan “Pay” kısmına geçiş yaptıktan sonra bir kullanıcı adı ve şifre belirleyip, hangi coini tercih edeceklerini seçebilirler. Binance Pay cüzdanına, hesap açıldıktan sonra “Cüzdanlar” kısmından erişilebilir.

binance-pay-giris
Kaynak: Binance

Binance Pay ile ödeme yapmak için QR kodu taranabilir veya para gönderilecek kişinin hesap bilgileri alınabilir. Kullanıcılar ödeme almak için de kendilerine özel bir QR kodu oluşturabilir veya kendi hesap bilgilerini kullanabilirler.

binance-scan-pay-qr-kodj-tarama
Kaynak: Binance
Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!