Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Binance Rakiplerine Yine Fark Attı: İşte Geçen Ayın Verileri

CryptoCompare kripto para sektörünün Temmuz 2020’deki durumunu değerlendirdi ve bu araştırmanın ardından bir rapor yayınladı. Bugün yayınlanan bu raporda kripto para borsalarındaki hacim değişikliklerinden ve vadeli işlem piyasasındaki gelişmelerden bahsediliyor.

CryptoCompare’in aylık olarak yayınladığı bu raporlarda en çok ticaret hacminin hangi borsada olduğunu, yatırımcıların en çok hangi borsayı tercih ettiklerini, vadeli işlem piyasasındaki işlem hacminin nasıl değiştiğini görebiliyoruz.

Yüksek Segmente Geçiş

CryptoCompare’in araştırmalarına göre yatırımcılar temmuz ayında düşük segment borsaların hacminde küçülme, yüksek segment borsaların hacminde ise büyüme görüldü. CryptoCompare’in “yüksek segment” olarak tanımladığı borsalara örnek olarak Binance, Liquid, OKEx, Huobi, Bitstamp, Bitfinex, Kraken, Coinbase, LMAX Digital ve FTX gibi isimleri gösterebiliriz.

Temmuz ayı verilerine göre düşük segment borsaların hacmi ay genelinde %38 oranında küçüldü ve 224 milyar dolara çekildi. Buna karşılık olarak yüksek segment borsaların hacminde ise %42.1 oranında büyüme oldu. 334 milyar dolarlık hacim yakalayan bu borsalar, kripto para piyasasındaki toplam ticaret hacminin %60’ından sorumlular.

Yüksek/düşük segment borsalar arasındaki hacim farkı

Binance Yine Fark Attı

Yüksek segment borsalar arasındaki kıyaslamaya baktığımıda Binance’in rakiplerine yine fark attığını görebiliyoruz. Binance uzun süredir ticaret hacmi konusunda dünyanın en büyük kripto para borsası olarak gösteriliyor. Temmuz 2020 verileri de bunu destekler nitelikte.

CryptoCompare’in araştırmalarına göre Binance geçen ay toplamda 68.4 milyar dolarlık ticaret hacmi elde etti. Binance’i 44.1 milyar dolarla OKEx ve 23.5 milyar dolarla Huobi Global takip etti. Listede bunların ardındansa 13.3 milyar dolarla Kraken ve 10.1 milyar dolarla Coinbase yer aldı.

Borsalar arasındaki hacim farkı

Yukarıdaki bu tabloda bu borsaların aylık hacimlerinin geçmiş aylara kıyasla nasıl değiştiğini de görebiliyoruz. Görülebileceği üzere yukarıda sıralanan borsalar temmuz ayında haziran ayına kıyasla çok daha büyük bir hacim elde ettiler.

Kurumsalların İlgisi Artıyor

CryptoCompare’in araştırmalarına göre geçtiğimiz ay vadeli işlem piyasasında da ilgi çekici gelişmeler yaşandı. Bu süreç içerisinde özellikle Deribit ve CME Group gibi borsaların hacmi büyümeye başladı ve kurumsal yatırımcılar Bitcoin’e daha fazla ilgi göstermeye başladılar.

Yapılan araştırmalara göre spot piyasasının hacmi geçen ay %0.5 oranında küçüldü. Buna karşılık türev piyasalarının hacmindeyse %13.2’lik bir büyüme görüldü ve toplam hacim 445 milyar dolara çıktı. Hacmen Huobi’de %23.5’lik, OKEx’te %17.7’lik, Binance’te %19.2’lik bir büyüme görüldü. Buna karşılık BitMEX’in ticaret hacmi ise %2.2 oranında düştü.

Temmuz ayı genelinde Deribit’in opsiyon sözleşmelerinde yeni bir rekor kırıldı ve borsanın günlük toplam hacmi 585 milyon dolara kadar çıktı. CME Group’ta bu kadar büyük bir artış görülmese de onun ticaret hacminde de %16.7’lik bir büyüme oldu ve ay genelinde 149.626 sözleşme açıldı.

.

CME Group’un hacmi
Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment