Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Binance RenBTC’yi Listeleyeceğini Duyurdu

Kripto para Borsası Binance, RenBTC’yi listeleyeceğini duyurdu. Binance duyursunun ardından zaten iyi bir hafta geçiren renBTC, ivme kazandı.

Dünyanın en büyük kripto para borsalarından Binance resmi sitesinden yayınladığı açıklama ile renBTC (RENBTC) coini listeleyeceğini duyurdu. Binance kullanıcılarının, Türkiye saatine göre 16.00 itibarıyla RENBTC/BTC ve RENBTC/ETH pariteleri üzerinden işlem yapabilecekleri açıklandı.

Piyasa değeri 300 milyon dolara yaklaşan renBTC, en değerli 54. kripto para konumunda bulunuyor. Yalnızca 3 gün önce rekor tazeleyen RENBTC fiyatı son 7 günde %13’ün üzerinde artış gösterdi. Binance duyurusunun da etkisi ile RENBTC fiyatı son 24 saatte %4’e yakın yükseldi. RENBTC fiyatı Etherescan verilerine göre şu an 15 bin 720 dolar sularında seyrediyor.

binance-renbtc
renBTC için 7 günlük fiyat değişimini gösteren grafik. Kaynak

RenBTC nedir?

Ethereum tabanlı bir token olan renBTC fiyatının 1 BTC‘ye sabitlenebileceği şekilde tasarlanan bir kripto paradır; özetle renBTC’nin amacı Bitcoin’i Ethereum ağında kullanılabilir hale getirmektir. RENBTC’nin arkasındaki Ren platformu, izine gerek duymadan blockchainler arası değer aktarımları gerçekleştirmeyi mümkün kılan bir açık ağdır. Ren’in ana ürünü RenVM, merkeziyetsiz finans (DeFi) sektörüne birlikte çalışılabilirlik getirmeyi hedefler.

Coingecko verilerine göre piyasa hakimiyeti %0.07 olan renBTC için bir günde yapılan işlemlerin hacmi ise 5.6 milyon dolara denk geliyor. Dolaşımdaki renBTC arzı 19 bin 204’tür ve maksimumdadır. Son zamanlarda oldukça güçlü bir performans gösteren RenBTC için tüm zamanların en yüksek değeri olan 15 bin 991 dolara 6 Kasım 2020’de ulaşıldı.

Piyasa hayatına Haziran ayında başlayan Ren o günden bu zamana kadar yaklaşık %75 değerlendi. Binance haricinde şu an Curve Finance, 1inch Exchange, Uniswap, Huobi Global, Kyber Network, Loopring Exchange ve Balancer platformlarında listelenen RenBTC; piyasada yaklaşık 20 parite üzerinden işlem görmektedir.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!