Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Binance Rus Borsa İçin Kara Para Mı Akladı? 346 Milyonluk Bitcoin İşlemi!

Son zamanlarda adı kara para aklama olaylarıyla anılan Rus kripto para borsası Bitzlato’dan Binance’e geçtiğimiz dört sene boyunca toplamda 346 milyon dolarlık Bitcoin (BTC) aktarıldığı iddia edildi.

Reuters tarafından sunulan bir habere göre veri ve analitik firması Chainalysis, Binance ve Bitzlato arasındaki Bitcoin transferinin geçtiğimiz dört senelik zaman dilimi içerisinde 205 binden fazla işlemle 346 milyon dolara yakın olduğunu ortaya koydu.

ABD Adalet Bakanlığı (DOJ) tarafından 18 Ocak günü soruşturma açılan Bitzlato’nun işlem hacmine bakıldığında Binance en büyük “karşı taraf” olarak nitelendirilmişti. Binance’in ardından darknet pazarı Hydra ve Rusya merkezli olduğu iddia edilen saadet zinciri “TheFiniko” yer alıyor. On-chain verilerine dayandırılan haberde ikinci ve üçüncü sırada yer alan platformlara kaç milyon dolarlık transfer yapıldığınaa yer verilmedi.

ABD Hazine Bakanlığı’na bağlı finansal suçlarla mücadele birimi FinCEN’in kripto para borsası Bitzlato’yu 700 milyon dolarlık varlığı aklamakla suçladığı göz önünde bulundurulunca Binance’e aktarılan miktarın toplam hacmin neredeyse yarısı olduğu dikkat çekti.

Bir Binance sözcüsü konu ile ilgili olarak Reuters’e verdiği demeçte, Binance’in Bitzlato soruşturmasında yardım sağlamak için uluslararası kolluk kuvvetlerine gerekli tüm önemli bilgileri sağlandığını ve iş birliği içinde çalışmayı taahhüt ettiklerini dile getirirken işin doğası gereği daha fazla ayrıntı vermeyi reddetti.

Reuters haberin devamında yapılan açıklamayı yetersiz bularak Binance‘in söz konusu işlemlerde herhangi bir kural veya yasayı çiğnediğine dair hiçbir kanıtı olmadığını öne sürdü.

Öte yandan takın tarihli bir Europol açıklamasında ise Bitzlato’nun kurucusu Anatoly Legkodymov‘un da bulunduğu 5 kişinin tutuklandığı ve suç kaynaklı olduğu tespit edilen 19 milyon dolardan fazla kripto paraya el konulduğu beyan edildi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!