Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Binance Smart Chain’de BNB Yakımını Hızlandıracak Bir Tasarı Sunuldu

Binance Smart Chain için BNB’nin yakım sürecini hızlandıracak BEP-95 kodlu yeni bir tasarı sunuldu.

Binance Evolution Protocol 95’ın onaylanması halinde Binance Smart Chain’in ekonomik modeline gerçek zamanlı olarak işleyen bir burning mekanizması yerleştirilecek.

Çeşitli blockchainlerde kullanılan burning mekanizması; değişken miktarlarda kripto paranın kimsenin erişim sağlayamayacağı belli bir ‘yakım’ adresine gönderilmek suretiyle de facto yok edilmesini sağlıyor.

BEP-95 kapsamında; her bir Binance Smart Chain blokundaki gas ücretinin belli oranının yakılması öngörülüyor. Staking yapan validatörlerin BNB cinsinden getirisini düşürecek mekanizmanın hangi oranda uygulanacağı, yönetişim yoluyla belirlenebilecek.

Cuma günü yapılan açıklamada yakım oranının başlangıç aşamasında %10 olarak belirlenmesi önerildi. Yakım oranı, validatörlerin vereceği oylarla değiştirilebilecek. Binance Chain’de bir tasarının oylamaya sunulabilmesi için en az 2.000 BNB’lik mevduat gerekiyor.

BNB; Binance’in yürüttüğü planlı yakım işlemleri sebebiyle halihazırda deflasyonist bir yapıya sahip. Şirket bu haftanın başında 1.3 milyondan fazla BNB’yi yok etti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!