Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Valkyrie Funds’ın Bitcoin ETF’i Nasdaq’ta Listelendi

Amerikan borsaları bu haftayı önce ProShares’in, ardından Valkyrie Funds’ınki olmak üzere iki bitcoin vadeli işlem sözleşmeleri borsa yatırım fonu (ETF) ile kapatıyor.

Nashville merkezli Valkyrie Funds’ın $BTF kodlu borsa yatırım fonu bugün itibarıyla Nasdaq’ta işlem görmeye başladı.

Fon, Cayman Adaları kanunlarına uygun şekilde oluşturulmuş bir alt kuruluş aracılığıyla “standartlaştırılmış, nakit uzlaşmalı bitcoin vadeli işlem sözleşmerine” yatırım yapacak.

Valkyrie Funds’ın borsa yatırım fonu, salı günü NYSE’de işlem görmeye başlayan ve ABD’nin bitcoin ile bağlantılı ilk borsa yatırım fonu olan ProShares Bitcoin Strategy ETF’in ($BITO) peşinden geliyor. ProShares’in fonu, yönetimi altındaki varlıkların toplam değerini 1 milyar doların üstüne çıkarması bakımından son 18 yılın en hızlı büyüyen fonu oldu.

Valkyrie’nin CEO’su Leah Wald, kurulacak fonun kripto para için “büyük bir adım” olduğunu söyleyip, “Yatırımcılar (bu fon) sayesinde dijital varlık piyasalarına güvenilir bir borsada işlem gören, regüle edilmiş ve şeffaf bir ürün aracılığıyla giriş yapabilecek.” açıklamasında bulundu.

Bloomberg Intelligence’ın analisti Mike McGlone, cuma günkü analizinde, kurulmakta olan bitcoin borsa yatırım fonlarının kripto paraları “olgunlaştırabileceğini” ve fiyat açısından pozitif; volatilite açısından negatif etkiler doğurabileceğini söyledi.

CME’deki bitcoin vadelilerine yatırım yapacak olan BTF, yatırım yaptığı sözleşmelerin vadesi yaklaştıkça bunları vadesi daha ileri bir tarihte olan benzer sözleşmeler ile değiştirebilecek (rolling).

Valkyrie’nin fonu borsaya yönetimi altındaki 5 milyon dolarlık varlık ile giriş yapacak.


Görsel: Ride of the Valkyries, görsel Koin Bülteni tarafından değiştirilmiştir
Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!