Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Binance Tüm FTX İşlemlerini Durduruyor

Dünyanın en büyük borsalarından biri olan Binance, vadeli işlemlerle ilgili yeni bir açıklama yaptı. Şirket borsadaki tüm FTX tokenlarının kaldırılacağını duyurdu.

Binance bundan yalnızca birkaç hafta önce FTX tokenlarıyla ilgili bir duyuru yayınlayıp borsaya yeni pariteler eklediğini açıklamıştı. Binance kullanıcıları bu duyuru sonrasında 11 Mart TSİ 10:00’dan itibaren BNBBULL/USDT, BNBBULL/BUSD, BNBBEAR/USDT ve BNBBEAR/BUSD pariteleriyle işlem yapabiliyorlardı.

FTX Tokenları

Binance bu pariteleri borsaya ekledikten kısa bir süre sonra tüm FTX işlemlerini durdurma kararı aldı. Yatırımcılar FTX tokenlarını kullanarak marjini veya likidite fiyatını hesaplamak zorunda kalmadan, sanki spot piyasasında işlem yapıyormuş gibi vadeli işlem yapabiliyorlardı.

BTCBULL, ETHBULL gibi tokenların her biri ERC-20 standardıyla hazırlanmış, kaldıraçlı tokenlardı. Mesele ETHBULL tokenı, üç kat kaldıraçlı uzun bir ETH pozisyonunu temsil ediyordu. ETH fiyatı %1 oranında arttığı zaman ETHBULL fiyatı %3 oranında artıyordu. ETH fiyatı %1 oranında düştüğünde de ETHBULL’da %3’lük bir düşüş görülüyordu.

Hepsi Gidiyor

İnsanlar FTX tokenlarını kullanarak normalden çok daha kolay bir şekilde vadeli işlem yapabiliyorlardı. Ancak bu tokenlar ciddi kafa karışıklığına da yol açabiliyorlar.

Binance; FTX tokenlarının nasıl kullanılacağıyla ilgili bilgi yetersizliğinden ötürü borsadaki tüm FTX tokenlarını kaldırma kararı aldı. Binance kullanıcıları 31 Mart TSİ 13:00’dan itibaren ne para gönderebilecek ne de para çekebilecekler.

Binance tarafından yapılan açıklamaya göre şu anda borsada tutulan her türlü FTX tokenı kaldırılacak. Bu tokenları şu şekilde sıralayabiliriz:

BULL, BEAR, ETHBULL, ETHBEAR, EOSBULL, EOSBEAR, BNBBULL, BNBBEAR, XRPBULL ve XRPBEAR

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

2 Comments

  • safak
    Posted 29 Mart 2020 - 02:36 02:36

    selamlar,
    açık pozisyonda olup terste olanlara ne olacak peki. pozisyon otomatik olarak iptal mi edilecek ? yoksa biz bu tarihe kadar kapatmak mı zorundayız ?

    • Doğaç
      Posted 30 Mart 2020 - 10:33 10:33

      Maalesef ben zararda kapatmak zorunda kaldım. Uzun vadede çok karlı olabilecek sistemi kaldırıyorlar….

Leave a comment