Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Binance Uganda, İlk Haftasında 40.000 Trader’a Ulaştı!

Küresel kripto para piyasası sakinleşse de, Uganda içerisinde kripto para birimlerine ve kripto para borsalarına olan talep adeta patlama yaşamakta. Uganda, neredeyse her 4 kişiden 3’ünün herhangi bir banka hesabına sahip olmadığı gerçeği de göz önüne alındığında, kripto para borsasına gösterdiği ilgi konusunda ciddi bir şaşkınlık yaratmayı başardı.

CoinDesk’in aktardığı habere göre, Binance Uganda hizmete girmesinin ilk haftasında 40.000 kullanıcıya ulaştı ve onları platforma kattı. Ticari hacme ve CoinMarketCap verilerine göre dünyanın en büyük kripto para borsası Binance tarafından açılan borsa, 24 Ekim tarihinden beri inanılmaz bir büyüme gerçekleştirmekte. Borsada ise şu an Bitcoin ile ikinci kripto para birimi Ether bulunmakta.

Stanford Üniversitesi araştırmacıları tarafından yakın bir zamanda American Economic Journal içerisinde yayınlanan bir araştırmaya göre, Uganda ailelerinin %74’ü herhangi bir banka hizmeti kullanmıyor ve bankaya erişimleri yok. Bu yüzden Binance’in CFO’su Wei Zhou, CoinDesk’e şu açıklamalarda bulundu:

”Kullanıcılar mobil ödeme sistemleri dahilinde paraya sahip olmak zorundalar. Banka hesaplarına sahip olmalarına gerek yok.”

Binance özellikle son zamanlarda yaptığı girişimlerle kendinden çok fazla söz ettirmeye devam ediyor. Borsa geçtiğimiz aylarda yaptığı açıklamada, kripto para listeleme ücretlerini kendi hayır kurumu olan BCF’ye aktaracağını açıklamış ve topluluktan hem eleştiri hem de övgü toplamıştı. Ayı piyasasında olmamıza rağmen kripto para borsalarının elde ettiği kazanç da, ciddi anlamda dudak uçuklatmaya yetiyor ve Binance bunların başında gelmekte.

 

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment