Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

‘Blockchain Adası’ Haline Gelen Malta, Gözünü Yapay Zeka Stratejilerine Dikti

Malta Blockchain Zirvesinde yapılan duyuruya ve 1 Kasım tarihli Cointelegraph haberine göre, Malta hükümeti ulusal bir yapay zeka stratejisi geliştirmek için özel bir çalışma grubu kurdu.

Mali hizmetler bakan yardımcısı Silvio Schembri’nin yaptığı açıklamaya göre, küçük ada ülkesinin yeni hedeflerinden birisi de bir yapay zeka ülkesi haline gelmek. ”Malta.ai” isimli girişimden söz eden Silvio, ülkenin yapay zeka için de, aynı blockchain ve kripto para teknolojisi ile yaptığı gibi dostane bir düzenleyici çevre oluşturacaklarını açıkladı.

”Malta’yı ”Blockchain Adası” olarak başarılı bir şekilde konumlandırdıktan ve dünyada dağıtık defter teknolojisi hizmetlerini ve ürünlerini düzenleyen ilk ülke olduktan sonra, kendimizi şimdi dünyada yapay zeka politikaları konusunda top 10 ülke arasına sokmak istiyoruz.”

Hükümet yetkilileri şimdiden ulusal yapay zeka stratejisi için bir internet sayfası bile açtı. Malta Blockchain Zirvesinde yapılan açıklamalara göre yapay zeka projeleri tamamen Malta Dijital Girişim Otoritesi tarafından izlenecek. Aynı kurum daha önce dağıtık defter teknolojileri ile ilgili gelişmeleri de yakından takip etmişti.

Hükümetin  yapay zeka konusunda yapmak istediği hedefleri arasında, piyasanın pay sahipleri ile diyalog içerisinde olmak, ulsaul bir yapay zeka çerçevesi oluşturmak için farkındalık yaratmak, Malta’nın bu sektörde yabancı yatırımcı için bir merkez haline gelmesini sağlamak vb. olarak sıralanabilir.

Malta özellikle blockchain ve kripto para düzenlemeleri konusunda yaptığı hamleler ile, dünyanın en önde gelen ülkelerinden birisi haline gelmişti.

 

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment